Mainos

Joutsenon teinisurma: 19-vuotias epäilty kiistää murhan

Poliisi on tänään kuulustellut 16-vuotiaan tytön murhasta epäiltyä miestä.

– Epäilty kertoi kuulusteluissa oman kertomuksensa tapahtumista. Hänellä on oma näkemys siitä, miten tapahtumat ovat edenneet ja hän kiistää murhan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Liikkanen MTV Uutisille.

Lappeenrannan Joutsenossa 16-vuotias tyttö murhattiin perjantain ja lauantain välisenä aikana.

– Poliisilla alkaa olemaan käsitys tarkasta tapahtuma-ajasta, mutta en voi siitä vielä tutkinnallisten syiden vuoksi tarkemmin kertoa, Liikkanen sanoo.

Poliisin mukaan epäillyn kiinniottotilanteessa "ei ole erityistä mainittavaa", mutta tutkinnanjohtaja ei ota kantaa siihen, saatiinko murhasta epäilty mies kiinni heti. 

Tutkinnanjohtaja ei myöskään ota kantaa siihen, tunsivatko uhri ja epäilty toisiaan. 16-vuotiaan tytön kuolemaa tutkitaan murhana rikoksen tekotavan vuoksi.  Poliisi ei myöskään ota kantaa siihen, onko murhasta epäillyllä miehellä aiempaa rikostaustaa. Rikoksesta ei poliisin mukaan ole muita epäiltyjä.

– Tällä hetkellä murha on ainoa rikosnimike, mutta huomenna aloitetaan uhrin oikeuslääketieteellinen tutkimus ja siitä varmaan saadaan vielä lisäselvitystä tapahtuneeseen. Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa myös varmistutaan uhrin henkilöllisyydestä, tutkinnajohtaja sanoo.

Poliisi oikoi eilen sosiaalisessa mediassa levinneitä huhuja, joiden mukaan henkirikoksesta epäilty olisi turvapaikanhakija. Poliisin mukaan huhupuheista ei ole aloitettu erikseen tutkintaa.

– Poliisi halusi pistää keskustelun poikki, jottei perusteettomien puheiden pohjalta tehdä rikoksia, tutkinnajohtaja, rikoskomisario Teemu Liikkanen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta sanoo.

Murhasta epäillyn 19-vuotiaan suomalaismiehen kuulusteluja tullaan vielä jatkamaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.