Jopa parikymmentä kansanedustajaa epäilee altistuneensa koronavirukselle – sairastunut Packalén oli eduskunnassa viimeksi keskiviikkona

4:08
Näin kansanedustaja Packalén kuvaili koronatartuntaa ja oireitaan MTV Uutiset Livessä.

Tänään aikaisemmin perusuomalaisten kansanedustajalla Tom Packalénilla vahvistettiin koronatartunta. Hän oli viimeksi paikalla eduskunnassa keskiviikkona.

MTV:n saamien tietojen mukaan tällä hetkellä noin parikymmentä kansanedustajaa kertoo altistumisepäilystä, jotka ovat peräisin keskiviikolta. 

Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoitti tänään poistuvansa Eurooppa-neuvoston kokouksesta ja asettuvansa omaehtoiseen karanteeniin.

Packalén osallistui keskiviikkona eduskunnan istuntoon, jossa äänestettiin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) luottamuksesta.

Kuvien perusteella eduskunnan turvavälit eivät täysin pysyneet suositelluissa rajoissa. Tusinaa kansanedustajia lukuun ottamatta kaikki edustajat äänestivät ja suuri osa 200 edustajasta oli salissa samanaikaisesti. Kansanedustajilla oli maskit kasvoillaan.

– En jäänyt sinne istuskelemaan, vaan kävin vuorollani vain painamassa sitä äänestysnappia, Packalén sanoi MTV:lle.

Packalén istui salin takarivissä ja hänellä oli maski käytössä. Hänen vieressään istunut Ano Turtiainen (at.) kertoi tänään aiemmin menevänsä koronatestiin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja