Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja kommentoi Sanna Marinin ennenaikaista kotiinpaluuta: "On ehdottomasti syytä ottaa tässä kohtaa varman päälle"

6:45
Kuinka suuri pääministeri Marinin altistusriski on? Suorassa haastattelussa turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen

Päätös kutsua pääministeri Sanna Marin (sd.) kotiin kesken EU-kokouksen oli tarpeellinen, kommentoi valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen MTV Uutiset Livelle.

Kurvinen muistuttaa, että kyseei ole vain Suomen päätöksentekijöistä, vaan myös EU-jäsenmaiden johtajien turvallisuudesta.

– On ehdottomasti syytä ottaa tässä kohtaa varman päälle. Yhtäältä kun turvataan valtioneuvoston toimintaa Suomessa, niin täytyy turvata myös EU-tasolla päätöksenteko ja valtionpäämiesten päätöksentekokyky omissa maissaan.

– Tämän tyyppisessä kokouksessa ei ole mitään syytä ottaa ylimääräisiä riskejä siitä, että hän (pääministeri) olisi mahdollinen oireeton tartuttaja kokouksessa.

Turvallisuusjohtajan mukaan päätös pääministerin kotiinpaluusta tehtyyn kokonaisharkinnan perusteella.

Marin joutuu heti saapuessaan koronatestiin ja aikaisintaan 72 tunnin kuluttua otetaan toinen testi. Jos toinen testi on negatiivinen, pääministeri voi päättää omaehtoisen karanteenin ja palata etätöistä normaaliin työskentelyyn.

Koronatartunnan saanut kansanedustaja Tom Packalén pitää Sanna Marinin poistumista Eurooppa-neuvoston kokouksesta tekosyynä.

– En kansanedustajan kommentteihin kyllä koe tarpeelliseksi lausua mitään, turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen toteaa MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja