Kansanedustaja Tom Packalén sanoo "ehkä" saaneensa koronaoireita jo keskiviikkona

4:08
Näin kansanedustaja Packalén kertoi koronatartunnasta ja oireistaan MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Koronatartunnan saanut kansanedustaja Tom Packalén (ps.) sanoo STT:lle kokeneensa olleensa terve keskiviikkona, ennen kuin tieto hänen koronatartunnastaan seuraavana päivänä varmistui.

Perjantaina hän kuvasi vointiaan "lieväksi syysflunssaksi".

– Ei kuumetta, pientä nenänvuotoa. Vähän tuntuu siltä, ettei ole ihan siinä kunnossa, että voisi urheilemaan lähteä. Jos en tietäisi, että minulla on korona, niin en varsinaisesti pitäisi itseäni sairaana.

Tieto altistumisesta tuli torstaina, jolloin Packalén kävi päivällä testissä. Hän oli eduskunnassa viimeksi tiistaina ja keskiviikkona.

– Kun alkaa miettiä asioita, niin ehkä jotain oireita on voinut tulla aikaisemminkin, niin kuin, tuota keskiviikkona. Mahdoton sanoa, mikä on oireita tai ei, Packalén sanoi.

Packalén osallistui keskiviikkona ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan yhteiskuulemiseen, joka pidettiin Pikkuparlamentin auditoriossa. Pääministeri Sanna Marin (sd.) oli siellä kuultavana ja oli myös muissa eduskunnan tiloissa yhtä aikaa Packalénin kanssa.

Syytökset vastuunpakoilusta torjuttiin

Packalén syytti Facebookissa pääministeriä vastuunpakoilusta, kun tämä Packalénin tartunnan takia poistui EU-huippukokouksesta.

– Olen ollut samassa auditoriossa takarivistä maski päällä kuuntelemassa Marinin selityksiä EU-neuvotteluista, Packalén kirjoittaa.

Hänen mielestään Marin "lintsaa" EU-neuvotteluista.

– Jos tämä saa pääministerin laittamaan itsensä karanteeniin ja lintsaamaan EU-neuvotteluista, niin ei häntä voi ainakaan vastuunkannosta syyttää, Packalén paheksuu.

EU-asioista vastaava alivaltiosihteeri Jari Luoto torjui Packalénin väitteet ja tviittasi, että Marin ja komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen toimivat "ainoalla järkevällä tavalla ja varotoimia noudattaen" poistuessaan muiden hallitusten johtajien seurasta, kun olivat saaneet tiedon altistumisestaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja