Mainos

Jopa liiankin helppoa: Näin kasvatat lihaksia astumatta jalallakaan kuntosalille

Jos haluat päästä elämäsi kuntoon, sinun kannattaa kiinnittää huomiota elämääsi kuntosalin ulkopuolella.

Tiukkojen vatsalihasten ja kiinteiden käsivarsien metsästykseen liittyy paljon muutakin kuin pelkkää raudan nostamista. Yhdysvaltalaisen personal trainerin Lisa MacDonaldin mukaan helpoin tapa nopeuttaa tavoitteeseen pääsyä on yksinkertaisempi kuin moni luulee – sinun tulee vain nukkua tarpeeksi.

Tämä vähän liian helpoltakin kuulostava neuvo juontaa juurensa lihasta rakentavaan testosteronihormoniin, jota erittyy erityisesti unen aikana. Jos et nuku tarpeeksi, elimistösi alkaa puolestaan erittää lihasta hajottavaa kortisolihormonia. Ja sitä sinä et taatusti halua.

Iltatreeneillä myös haittapuolensa

Valitettavasti liikunta on asia, joka voi häiritä sopivan unirytmin luomista, vaikka se laskeekin tutkitusti päivän aikana kertynyttä stressiä.

Myöhään iltapäivällä tai illalla tehty treeni voi vaikuttaa keskushermostoon vielä useamman tunnin ajan treenin jälkeenkin häiriten nukahtamista. Valitettavasti elimistösi ei voi laskea sadasta nollaan kovinkaan nopeasti, vaan sitä pitää rauhoitella.

– Jos et luo itsellesi rauhoittavia rutiineja, unesi voi kärsiä. Tunti ennen nukkumaanmenoa ota kylpy, lue kirjaa ja nauti proteiinijuoma viinilasillisen sijaan, McDonald neuvoo.

Riittävät yöunet eivät ainoastaan kasvata lihasta, vaan ne saavat olosi myös entistä virkeämmäksi. Energiaa riittää niin treeneihin kuin terveiden elämäntapojen noudattamiseenkin. Väsyneenä huonoihin valintoihin sortuu huomattavasti helpommin. 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.