Johannes Hösflot Kläbo julkaisi katkeran tilityksen MM-skandaalista – norjalainen ei osallistu Aleksandr Bolshunovin häihin

Oberstdorfin MM-hiihtojen päätöksestä on pian neljä viikkoa, mutta kisojen dramaattisin hetki puhuttaa yhä. Miesten 50 kilometrin kisassa ensimmäisenä maaliin hiihtänyt, mutta hylätyksi tullut Johannes Hösflot Kläbo on julkaissut videon, jossa lataa tiukkaa tekstiä Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) suuntaan.

Video on Kläbon mukaan kuvattu viitisen tuntia sen jälkeen, kun kisan tuomaristo päätti hylätä Kläbon ja riistää tältä kutamitalin. Kläbo kolaroi 50 kilometrin loppusuoralla Venäjän Aleksandr Bolshunovin kanssa. Bolshunovin sauva katkesi ja hän putosi lopulta kolmanneksi. Kilpailun tuomaristo katsoi kuitenkin Kläbon rikkoneen tilanteessa sääntöjä ja hylkäsi tämän suorituksen pitkän pohdinnan jälkeen.

Kilpailun jälkeen ratkaisun epäoikeudenmukaiseksi tuntenut Kläbo ui syvissä. 

– Pitäisikö vain lähteä kotiin, haistattaa paskat maailmancupin lopuille kilpailuille ja keksiä jotain muuta tekemistä? Olen todella kyllästynyt FISiin, norjalainen lataa videolla NRK:n mukaan.

– Tapa, jolla he käsittelevät näitä tapauksia on surkea. He eivät uskalla tehdä oikeita ratkaisuja, ja tässä minä nyt istun ilman mitalia.

Norjalaisen mielestä häntä kohdeltiin epäreilusti. Hän koki Bolshunovin työntäneen hänet rata-alueen ulkoreunaan. Kläbo piti tilannetta "täysin sairaana".

– Olen kilpaillut niin monissa sprinttikisoissa, että tiedän, miten hommat ratkaistaan. Minusta kontrolloin tilannetta täysin, Kläbo sani.

– Minut yksinkertaisesti työnnettiin pois radalta, vaikka koitin siirtyä sivuun. Olen nähnyt, mitä tapahtui (Joni) Mäelle ja Bolshunoville aiemmin talvella ja tiedän, etten voi toimia samoin.

Norja jätti tuomariston päätöksestä valituksen, mutta veti sen myöhemmin pois Kläbon toiveesta.

Kläbon ja Bolshunovin välille tilanne ei tiettävästi jättänyt ainakaan suuremmin pahaa verta. Kläbo julkaisi tapahtumien jälkimainingeissa sosiaalisessa mediassa viestin, jossa kehui Bolshunovia suureksi hiihtäjäksi, jonka kanssa hänellä on edessä useita kovia kamppailuja.

Muutenkin kaksikon välit tuntuvat olevan mutkattomat. MM-kisojen aikana uutisoitiin Bolshunovin jopa kutsuneen Kläbon tuleviin kesähäihinsä.

Vielä tuolloin Kläbo ei osannut varmaksi sanoa, aikooko osallistua seremoniaan. Nyt mies on kuitenkin ilmoittanut, ettei lähde paikalle. Dagens Näringlivin haastattelussa Kläbo kertoo olevansa kiireinen muun muassa taloprojektinsa takia.

– Minulla on projekteja Norjassa, Kläbo sanoi Dagbladetin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat