Johannes Hösflot Kläbo kommentoi yllätysratkaisuaan – huomiota herättävä ele Aleksandr Bolshunoville

Johannes Hösflot Kläbo kommentoi kattavasti Aleksandr Bolshunovin ja hänen välistä vyyhtiä, kun Norja veti valituksensa Kläbon tahdosta pois. Kläbon tuoreessa kirjoituksessa on ihailtava ele Bolshunovin suuntaan.

Kläbo hylättiin sunnuntaina loppusuoran tilanteesta venäläistähti Bolshunovin kanssa Oberstdorfin 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Bolshunov hiihti loppusuoralle ensimmäisenä, mutta Kläbo osui häneen ohitustilanteessa. Bolshunovin sauva katkesi ja hän jäi myös Norjan Emil Iversenin taakse (video jutun ylälaidassa).

Ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt Kläbo hylättiin Venäjän protestin jälkeen, kun tuomaristo tulkitsi hänen estäneen Bolshunovia. Iversen kruunattiin maailmanmestariksi, Bolshunoville ojennettiin hopeaa ja Norjan Simen Hegstad Krügerille pronssia.

Norja jätti Kläbon hylkäämisestä tiistaina kansainväliselle hiihtoliitolle valituksen, mutta veti sen pois keskiviikkona Kläbon tahdosta.

Kläbo kirjoitti Instagramissa, että hänellä on ollut vaikeita päiviä, ja tapaus on vienyt häneltä paljon energiaa.

– En halua käyttää enempää aikaa ja vaivaa tähän. Tapauksesta on tullut paljon suurempi kuin kilpailusta itsestään, Kläbo ilmaisi.

Kläbon mukaan on väärin, että hiihtokilpailun tuloksesta päätetään toimistossa. Hän tähdensi, ettei olisi myöskään sama asia saada kultaa vasta useita päiviä hänen uransa parhaan kilpailun jälkeen. 

Kläbo korosti, että hänen täytyy katsoa eteenpäin.

– Minulla on ollut parhaita päiviäni ehdottomasti parhaissa MM-kisoissani, ja tulen varmistamaan, etten tule enää koskaan olemaan tällaisessa tilanteessa uudestaan. 

Mutta.

– Tulen aina uskomaan, etten tehnyt mitään väärää – ja että EN estänyt ketään. Nyt olen kuitenkin tapauksen käsitellyt ja keskityn viikonlopun maailmancup-finaaliin (Sveitsin Engadinissa).

Kläbo päätti kirjoituksensa tyylikkäästi.

– Haluan onnitella Emiliä voitosta – ja minusta hän ansaitsee todelliset juhlat. Onnittelut, ystävä! Samaan aikaan haluan onnitella Bolshunovia hänen hopeamitalistaan. Hän on erinomainen hiihtäjä. Meillä tulee olemaan monia kovia kilpailuja tulevaisuudessa. Odotan niitä – ja tulen tekemään mitä pystyn lauantaina ja sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat