Olympiamitalistilta hurja väite: Johannes Höstflot Kläbo hylättiin MM-kisoissa suomalaishiihtäjän vaikutuksesta

6:20
Video: tätä Aleksandr Bolshunovin ja Norjan Johannes Hösflot Kläbon kolaria Oberstdorfin 50 kilometrin MM-kilpailun loppusuoralla on puitu kiivaasti.

Hiihtouransa lopettanut venäläinen arvokisamitalisti Natalja Korosteljova väittää, että Johannes Hösflot Kläboa ei olisi hylätty Oberstdorfin MM-kisojen 50 kilometrin päätösmatkalla ilman Joni Mäen ja Aleksandr Bolshunovin välistä aiempaa rytäkkää Salpausselän kisoissa.

Norjalaistähti Kläbo ohitti Venäjän Bolshunovin reilut kaksi viikkoa sitten perinteisen 50 kilometrin MM-yhteislähtökilpailun loppusuoralla, mutta osui samalla tähän ja Bolshunovin sauva katkesi. Bolshunovin ohi meni sauvan katkeamisen myötä vielä Norjan Emil Iversen.

Ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt Kläbo hylättiin tuomariston tulkittua hänen estäneen Bolshunovia. Maailmanmestariksi kruunattiin Iversen, kun taas Bolshunoville ojennettiin hopeaa.

Aiemmin maalisuoralla oli rytissyt puhutusti tammikuussa Salpausselän kisojen miesten viestissä, kun Suomen ankkuri Joni Mäki sulki takanaan olleelta Bolshunovilta kaistan ja Suomi piti kakkossijansa Norjan voittamassa kisassa. Bolshunov huiski Mäen suuntaan sauvallaan ja taklasi tämän nurin maalissa (video alla), ja Venäjän ykkösjoukkue hylättiin kolmossijalta.

0:24
Kertaa tilanne tästä: Aleksandr Bolshunov raivostui ja taklasi Joni Mäen törkeästi kumoon Salpausselän kisoissa viestin maalissa.

Parisprintissä olympiapronssia ja viestissä MM-pronssia saavuttanut Natalja Korosteljova arvioi, että Oberstdorfissa "mitään hirveää ei tapahtunut" ja hänen mukaansa hylkäämistä ei olisi pitänyt tehdä. 

Hän näkee kuitenkin hylkäämisen juuret Mäen ja Bolshunovin välisessä tilanteessa, jota hän arvioi peilikuvaksi tapahtuneelle.

– Lahdessa "Sasha" ei lukenut tilannetta. Jos siellä ei olisi tapahtunut hylkäämistä tilanteesta suomalaisen kanssa, Kläboa ei olisi hylätty. Kyse oli vain siitä, että FIS (kansainvälinen hiihtoliitto) ei voinut toimia nyt eri lailla, Korosteljova perkasi tv-kanava Zvezdalle Championatin mukaan.

Kova väite.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja