Johanna Pakosen uusi ura – opiskelee tanssinopettajaksi

Laulaja valmistautuu parhaillaan tanssinopettajan näyttötutkintoon.

Iskelmälaulaja ja vuoden 2002 Tangokuningatar Johanna Pakonen on jo jonkin aikaa kypsytellyt mielessään ajatusta tanssinopettajan ammatin hankkimisesta.

– Aloitin kilpatanssin neljävuotiaana, joten voisi sanoa, että tanssitausta on aika vahva. Esiintymisessä siitä on toki hyötyä, mutta aloin miettiä, että olisi kiva käyttää sitä taitoa hyväksi jollain muullakin tavalla, Pakonen selittää.

Reilun vuoden ikäisen Nelli-tyttären äiti ei kuitenkaan voinut pyrkiä Ammattikorkeakouluun, sillä kahden vuoden koulutusohjelma sijaitsee Oulussa, kun taas koti ja perhe ovat Köyliössä.

– Yksi Oulun koulutusohjelman pääkouluttajista asuu tässä lähellä ja hän sanoi, että voisi valmentaa minua tanssinopettajan näyttötutkintoa varten. Treenaan nyt sitä varten tanssimalla ja opiskelemalla teoriaa. Pääsen mukaan myös yhdelle pedagokiikkakurssille, Pakonen selittää.

Pyydetty jo opettajaksi

Pakonen kertoo, että yksi kannustin opiskeluun on tullut kotipaikkakunnan tanssikouluista.

– Tässä lähellä on kouluja, joihin tarvittaisiin opettajia. Minua ja miestäni on kysyttykin sinne vetämään kursseja, mutta jotenkin itse koen, että minulla pitäisi olla jokin tutkinto ennen kuin alan opettaa. Tulee varmempi olo, kun on jotain näyttöä taidoista, hän miettii.

Eräs työtehtävä tanssin parissa Pakosella on kuitenkin edessä jo tänä kesänä.

– Olen tosin menossa kokeilemaan opettamista Valasrannan tanssileirille. Se on Suomen suurin tanssileiri ja aloitan siellä sunnuntaina. Menen ikään kuin assistentiksi, opettajan pariksi, vähän jännittää. Ja toki toiveissa on, että pääsen itsekin joillekin kursseille treenaamaan, hän iloitsee.

Tarkkaa ajankohtaa näyttötutkinnon suorittamiselle Pakonen ei vielä tiedä, mutta uskoo saavansa ensimmäisen asteen tutkinnon vuodenvaihteeseen mennessä.

– Sen jälkeen haluan kyllä suorittaa vielä toisen asteen, hän selittää.

Suosittu laulaja uskoo, että tanssinopettajan ammatista on hyötyä myös tanssilavakeikoilla.

– Varmasti sitä kautta pääsee lähemmäs seuratansseja harrastavien sielunelämää. Onhan se hyvä, että tuntee alan trendit ja tietää, millaisia kappaleita tanssijat milloinkin toivovat, Pakonen miettii.

Johanna Pakosen opiskelusta kertoi ensin Hymy.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat