Jessica, 30, harrasti ennen seksiä kuusi kertaa päivässä – sanoo hengen pelastaneen leikkauksen pilanneen seksielämänsä

0:26
Videolla kerrotaan, miksi jokaisen naisen olisi käytävä papakokeissa.

Pohjois-Englannin Yorkissa asuva Jessica Shaw, 30, sanoo, että kohdunkaulan syövän vuoksi tehty kohdunpoisto on pilannut hänen seksi- ja rakkauselämänsä. Ennen jopa kuudesti päivässä seksiä harrastanut yhden lapsen äiti kertoo Daily Mail -uutissivustolle, ettei ole rakastellut kahteen vuoteen.

Jessica Shaw joutui kohdunpoistoleikkaukseen vuonna 2017, kun hänellä todettiin kohdunkaulan syöpä. Leikkaushoidon vuoksi nainen ei voinut harrastaa seksiä kumppaninsa kanssa. Vuonna 2018 lääkärit löysivät huomaamatta jääneen kasvaimen, jonka hoito vaati sädehoitoa.

Uutinen oli kova paikka Jessicalle itselleen, mutta myös hänen poikaystävälleen. Mies päätti lopettaa parin suhteen, sillä ei kestänyt puuttuvaa läheisyyttä.

– Ei ole epäilystäkään siitä, että diagnoosini johti parisuhteeni päättymiseen, Jessica sanoo.

Kauhukuvitelmat lopettivat seksielämän 


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Britannian julkinen terveydenhuoltojärjestelmä National Health Service kertoo verkkosivuillaan, että kohdunpoiston jälkeen seksistä tulisi pidättäytyä vähintään 4–6 viikon ajaksi. Kaikki syövästä -sivusto kertoo, että syöpähoidot aiheuttavat usein seksuaalista haluttomuutta, mutta syövän aiheuttamien kehon muutosten ei tarvitse olla esteenä seksuaaliselle kanssakäymiselle.

Jessica on kuitenkin kuullut kauhutarinoita, jotka ovat saaneet hänet pelkäämään seksiä. Seksistä suuresti nauttivalle naiselle kohdunpoisto on ollut vaikea pala, joka on muuttanut hänen seksikäyttäytymistään.

– Olen aina nauttinut intiimistä läheisyydestä. On ollut hyvin vaikeaa olla harrastamatta seksiä.

Papakokeilla seulotaan kohdunkaulan syöpää

Jessicalla diagnosoitiin kohdunkaulan syöpä pari kuukautta tyttärensä syntymän jälkeen. Jessica oli jättänyt papakokeen välistä raskautensa vuoksi. Gynekologinen irtosolukoe voidaan kuitenkin ottaa myös raskauden aikana, muistuttaa Terveyskirjasto.

Nyt syövästä parantunut Jessica haluaa muistuttaa naisia papakokeiden merkityksestä ja syöpähoitojen vaikutuksesta seksielämään ja itsetuntoon.

– Pelkään silti seksin harrastamista, mutta asiasta on tärkeä puhua muiden syöpäpotilaiden vuoksi. Sen ei pitäisi olla tabuaihe.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja