Mainos

Syöpädiagnoosi yllätti: Carla varoittaa oireista, jotka moni sivuuttaa

Vakavan syöpädiagnoosin saanut nainen muistuttaa Papa-kokeen tärkeydestä; kohdunkaulan syöpä ei aina ilmoita itsestään. 

Lähes jokainen meistä on joskus kärsinyt selittämättömistä vatsaongelmista, kuten turvotutuksesta ja krampeista. Vatsavaivojen yleisyyden vuoksi moni ajatteleekin niiden olevan täysin vaarattomia, mutta aina näin ei ole. Carla Bradbury, 46, toivoo kaikkien tietävän, että vatsaongelmat voivat olla merkki myös jostain vakavammasta – kuten kohdunkaulan syövästä.

Vakava sairaus hiipi naisen elämään täysin yllättäen.

– Olin saanut Sodastreamin syntymäpäivälahjaksi ja ajattelin juoneeni vain liikaa kuplavettä. Tästä syystä en mennyt heti lääkäriin. Minulla oli myös tiputteluvuotoa kuukautisteni välissä, mutta ajattelin sen liittyvän hormoneihin, Bradbury kertoo oireistaan.

Kun naisen vatsakivut pahenivat entisestään, hän päätti vihdoin hakea apua oireisiinsa. Gynekologi epäili naisen kärsivän endometrioosista, mutta normaalista poikkeava irtosolukoetulos paljasti totuuden; nainen sairasti 3B-asteen kohdunkaulansyöpää, mikä tarkoitti sitä, että syöpä oli levinnyt kohdunkaulasta ympäristöönsä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

–  Koin heikoimman hetkeni lukiessani raporttia, jonka mukaan minulla olisi 50 prosentin mahdollisuus pitkällä aikavälillä. Se tarkoitti sitä, että minulla olisi 50/50 mahdollisuus selvitä, Bradbury toteaa ja lisää, että kasvaimen koon ja sijainnin vuoksi leikkausta ei voitu suorittaa.

Kemo- ja radioterapiahoidot tehosivat kuitenkin toivotulla tavalla, ja nyt viisi vuotta diagnoosin saamisen jälkeen naisella on käsissään puhtaat paperit.

Syöpädiagnoosi pakottaa elämään päivä kerrallaan

Aivan kuten moni muukin nainen, Bradbury ei käynyt säännöllisesti Papa-kokeissa kutsuista huolimatta. Nyt hän toivookin, että yksikään nainen ei sortuisi tähän samaan virheeseen, vaan kävisi testeissä kiireistä huolimatta. Testeissä käyminen on erityisen tärkeää siksi, että monet kohdunkaulan syövän oireet jäävät helposti huomaamatta – aivan kuten hänellä kävi.

Testien tärkeyden lisäksi vakava sairaus opetti naiselle paljon elämästä.

– Syöpä tuli totaalisena shokkina, mutta se on tehnyt minusta vahvemman, enkä pelkää enää mitään. Kun olet kohdannut sen tosiasia, ettet välttämättä ole täällä huomenna, sinun täytyy elää vain tälle päivälle. Jos sinulla on ollut syöpä kuten minulla, olet saanut mahdollisuuden työstää sitä, mikä on oikeasti tärkeää, nainen toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Viime vuonna kaksi ystäväänsä syövälle menettänyt nainen on paraikaa valmistautumassa syöpätietoisuutta lisäävään haasteeseen, jossa hän aikoo viitenä peräkkäisenä päivänä maratonin pituisen matkan.

– Haasteen valmistautuminen on saanut minut miettimään aikaa, jolloin kävin läpi hoitoja. Olin niin heikko, etten pystynyt harjoittelemaan, en pystynyt edes seisomaan suihkussa. Taaksepäin katsominen on saanut minut ymmärtämään, kuinka pitkälle olen tullut, Bradbury toteaa.

Koskaan ei kannata luovuttaa.

Lähde: Prima

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.