Jere Karalahti oli jääkiekkojuniorina "HIFK:n verkkareissa pyörivä pikkurääpäle" – Pentti Lindegrenin ratkaisusta iso suunnanmuutos

0:58
Karalahti-elokuva: Doug Shedden yllätti Jere Karalahti -päätöksellään HIFK:ssa – Pentti Matikainen tyrmistyi.

Jere Karalahti on ollut monien seikkailujen mies ja harhautunut sivupoluille, mutta jääkiekkoa hän on aina rakastanut. Hän kertoi juniorivuosistaan dokumenttielokuvassa Karalahti (Solar Films). 

Jere Karalahti on ollut aina perin juurin HIFK:n mies. 

Pikkupoikana illat kuluivat sekä joukkueharjoituksissa että Tapulikaupungin pihapeleissä. Karalahti muistelee uutuusdokumenttielokuvassa, miten harjoitukset alkoivat lauantaina seitsemältä aamulla. 

– Varusteet puettiin kotona ja autossa nukuttiin matkalla treeneihin, Karalahti kertoo. 

"Omalaatuinen, hauska tyyppi"

Isä Arto Karalahden mukaan vaihtoaitiossa Jereä kiinnosti enemmän ympäristö ja katsomossa huutelevat ihmiset kuin itse peli. Rakkaus peliä kohtaan syveni kuitenkin koko ajan. 

Iso suunnanmuutos tuli C-nuorissa, kun pitkän uran jääkiekon parissa tehnyt valmentaja Pentti "Linkku" Lindegren keksi siirtää Karalahden hyökkääjästä puolustajaksi. 

Karahden lapsuudenystävä kuvailee häntä "HIFK:n verkkareissa pyöriväksi pikkurääpäleeksi". 

– Omalaatuinen, hauska tyyppi. Sellainen vähän hiljainen hihittelijä, jossa on toinenkin puoli. 

Karalahti-elokuva elokuvateattereissa 5. helmikuuta. Voit katsoa otteita elokuvasta tämän jutun videoilta. 

0:51
Jere Karalahdesta tehtiin huumeiden vastaisen kampanjan edustaja – HIFK-legenda Frank Moberg nauraa sattumukselle Karalahti-elokuvassa.

0:26
Karalahti-elokuva: Entinen NHL-joukkuekaveri nauraa edelleen Jere Karalahden tempaukselle: "Ajattelin, että tuolla kaverilla on ongelmia."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja