NHL-tappelija hämmästyi, kun liigan seurannassa ollut Jere Karalahti tuli baarissa vastaan – ja nokkela selitys oli valmiina

0:26
Karalahti-elokuva: Entinen NHL-joukkuekaveri nauraa edelleen Jere Karalahden tempaukselle: "Ajattelin, että tuolla kaverilla on ongelmia."

Jere Karalahti on ollut aina hyvä keksimään keinoja, joiden avulla hän pääsee käyttämään päihteitä. Se tulee hyvin ilmi uutuusdokumenttielokuvassa Karalahti (Solar Films). 

Urallaan yli tuhat NHL:n runkosarjaottelua pelannut Ian Laperriere oli tunnettu kovista otteistaan, joka ei kaihtanut nyrkkitappeluitakaan. 

Kova oli hänen joukkuekaverinsa Jere Karalahtikin. Kaksikko pelasi Los Angeles Kingsin riveissä yhtä aikaa puolisentoista kautta 2000-luvun alussa. 

He tulivat hyvin toimeen kaukalon ulkopuolellakin ja päätyivät aika ajoin baarinkin puolelle. 

Laperriere muistelee Juuso Syrjän ohjaamassa Karalahti-elokuvassa yhtä reissua. Karalahti oli tarkassa seurannassa päihdehistoriansa takia, eikä alkoholin juominen ollut sallittujen aineiden listalla. 

Karalahti ei tapansa mukaisesti juuri säännöistä välittänyt. 

– Jerellä oli baarissa kädessään isoin näkemäni viinilasi. Sanoin, että "Jere, eihän sinun pitäisi juoda". 

– Jere sanoi, että vain yksi lasi. Se oli valtavan kokoinen. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Karalahti myytiin loppukaudeksi Kingsistä Nashville Predatorsiin vuonna 2002. Hänen NHL-uransa loppui, koska hän ei halunnut sitoutua NHL:n tiukkaan päihdekuntoutusohjelmaan. 

Karalahti joutui kansainväliseen pelikieltoon, ja hän oli pelaamatta koko seuraavan kauden. Sen jälkeen hän teki paluun SM-liigaan HIFK:hon syksyllä 2003. 

Juttuun korjattu Ian Laperrieren nimen kirjoitusasu klo 14.53. 

Karalahti-elokuva elokuvateattereissa 5. helmikuuta. Voit katsoa otteita elokuvasta tämän jutun videoilta. 

0:58
Karalahti-elokuva: Doug Shedden yllätti Jere Karalahti -päätöksellään HIFK:ssa – Pentti Matikainen tyrmistyi.

0:51
Jere Karalahdesta tehtiin huumeiden vastaisen kampanjan edustaja – HIFK-legenda Frank Moberg nauraa sattumukselle Karalahti-elokuvassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja