NHL-tappelija hämmästyi, kun liigan seurannassa ollut Jere Karalahti tuli baarissa vastaan – ja nokkela selitys oli valmiina

Jere Karalahti on ollut aina hyvä keksimään keinoja, joiden avulla hän pääsee käyttämään päihteitä. Se tulee hyvin ilmi uutuusdokumenttielokuvassa Karalahti (Solar Films). 

Urallaan yli tuhat NHL:n runkosarjaottelua pelannut Ian Laperriere oli tunnettu kovista otteistaan, joka ei kaihtanut nyrkkitappeluitakaan. 

Kova oli hänen joukkuekaverinsa Jere Karalahtikin. Kaksikko pelasi Los Angeles Kingsin riveissä yhtä aikaa puolisentoista kautta 2000-luvun alussa. 

He tulivat hyvin toimeen kaukalon ulkopuolellakin ja päätyivät aika ajoin baarinkin puolelle. 

Laperriere muistelee Juuso Syrjän ohjaamassa Karalahti-elokuvassa yhtä reissua. Karalahti oli tarkassa seurannassa päihdehistoriansa takia, eikä alkoholin juominen ollut sallittujen aineiden listalla. 

Karalahti ei tapansa mukaisesti juuri säännöistä välittänyt. 

– Jerellä oli baarissa kädessään isoin näkemäni viinilasi. Sanoin, että "Jere, eihän sinun pitäisi juoda". 

– Jere sanoi, että vain yksi lasi. Se oli valtavan kokoinen. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Karalahti myytiin loppukaudeksi Kingsistä Nashville Predatorsiin vuonna 2002. Hänen NHL-uransa loppui, koska hän ei halunnut sitoutua NHL:n tiukkaan päihdekuntoutusohjelmaan. 

Karalahti joutui kansainväliseen pelikieltoon, ja hän oli pelaamatta koko seuraavan kauden. Sen jälkeen hän teki paluun SM-liigaan HIFK:hon syksyllä 2003. 

Juttuun korjattu Ian Laperrieren nimen kirjoitusasu klo 14.53. 

Karalahti-elokuva elokuvateattereissa 5. helmikuuta. Voit katsoa otteita elokuvasta tämän jutun videoilta. 

Lue myös:

    Uusimmat