HIFK teki Jere Karalahdesta harkitsemattoman ja jälkikäteen suorastaan uskomattomalta kuulostavan päätöksen – karu totuus tuli nopeasti ilmi

Jere Karalahti huumeiden vastaisen kampanjan mannekiinina? Kuulostaa uskomattomalta, mutta sellainenkin episodi tulee esiin Juuso Syrjän ohjaamassa dokumenttielokuvassa Karalahti (Solar Films). 

Yksi Karalahden elämän monista kummallisista tapahtumista sattui hänen uransa alkuaikana HIFK:ssa. 

SM-liigajoukkueet olivat suostuneet mukaan huumeiden vastaiseen kampanjaan. Jokaisesta joukkueesta piti valita yksi keulakuva, joka on elämäntavoiltaan esimerkillinen. 

Karalahden pelipaitaan ommeltiin "Elämä on parasta huumetta" -teksti. 

– Kampanjaväki ehdotti Jereä, mutta meidän hyväksynnällä se tehtiin, silloinen HIFK-pomo Frank Moberg kertoo dokumentissa. 

Karalahti sai tammikuussa 1997 kolmen kuukauden ehdollisen vankeustuomion huumausaineiden väärinkäytöstä ja hallussapidosta. 

Nykyään MTV Urheilun kiekkoasiantuntijana toimiva Petteri Sihvonen kertoo pääkuvan videolla ajatelleensa, että Karalahti on "paska jätkä" ja perustelee näkemystään. Karalahti-elokuva elokuvateattereissa 5. helmikuuta. Voit katsoa otteita elokuvasta tämän jutun videoilta. 

Lue myös:

    Uusimmat