Jenni Haukio juhlii jo toistamiseen syntymäpäiviään korona-ajan keskellä – merkkipäivästä tuli erityisempi Aaro-pojan syntymän jälkeen

0:31
Jenni Haukio kohtasi kaksoisolentonsa – vieraalla täysin identtinen puku!

Jenni Haukio täyttää 44 vuotta. 

Runoilija ja presidentti Sauli Niinistön vaimo, rouva Jenni Haukio täyttää keskiviikkona 7. huhtikuuta 44 vuotta. 

Haukiolle merkkipäivästä on tullut poikansa syntymän jälkeen entistä merkityksellisempi, kun presidenttiparin poika kastettiin vuonna 2018 kyseisenä päivänä. Pojan nimeksi annettiin Aaro Veli Väinämö

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio menivät naimisiin vuoden 2009 tammikuussa Reposaaren pienessä kirkossa Porissa. Tilaisuudessa olivat paikalla vain parin läheisimmät ihmiset. 

Niinistön ja Haukion ensikohtaaminen tapahtui 24. elokuuta 2006 professori Arto Lahden eduskuntavaaleihin liittyneessä keskustelutilaisuudessa Porissa.

Niinistö kertoi viime marraskuussa suloisesta yllätyksestä, jonka Haukio ja Aaro-poika olivat hänelle järjestäneet isänpäivänä. 

– Sain aamukahvilla joulupiparin, johon oli kauniisti sokerilla kuorrutettu "isi".

– Ja tiedän, että eilen niitä leipoivat, Niinistö jatkoi viitaten puolisoonsa Jenni Haukioon ja Aaro-poikaan.

"Vanha sielu"

Haukion entinen seurustelukumppani kertoi MTV Uutisille vuonna 2011 siitä, minkälainen nykyinen presidentin puoliso on arkielämässä. Kouluttaja Harri Paanasella oli erittäin lämpimiä ajatuksia Haukiosta. 

Hän totesi kulttuurin olevan erityisen tärkeää Haukiolle. 

– Jenni on kulturelli ihminen. Hän harrastaa intohimoisesti ja monipuolisesti kulttuuria. Jenni kerää muun muassa Iittala-sarjaa ja muita vanhoja tavaroita. Tavallaan hän on itsekin vanha sielu, kauniilla tavalla, Paananen kertoi.

Paananen kertoi tuolloin uskovansa, että hän runot olivat Haukiolle erityisen lähellä sydäntä.

– Luulenpa Saulinkin saavan Jennin kirjoittamia pieniä runonpätkiä. Jenni myös ajattelee runollisesti. Hänen sisältään löytyy kuitenkin ikuinen pikkutyttö, hassutteleva ja vitsejä heittelevä ilopilleri.

Muokattu juttua klo 14.26 Paananen oli Haukion entinen seurustelukumppani, he eivät olleet puolisoita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja