Presidentti Niinistö kertoo podcastissa Aaro-pojan talouskasvatuksesta – heitti huulta myös omista treffipyynnöistään: "Kuinka romanttinen minäkin olen ollut, koko ikäni!"

Sauli Niinistö kaivoi kuvetta lapsille:"Voitte ostaa jäätelöä" 1:39
Video: Presidentti Sauli Niinistön raha-asiat ovat olleet esillä vappuna. Kun taskusta löytyi jälleen seteli, Niinistö jakoi setelin kahdelle lapselle jäätelöostoksia varten.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Talousgurut-podcastin vieraana. Ohjelmassa käsiteltiin niin presidentin henkilökohtaista taloutta kuin talouspolitiikkaa laajemminkin.

Omat taloustaitonsa Niinistö kertoi oppineensa "ihan kantapään kautta". Nyrkkisäännöiksi taloudenpidossa presidentti listasi taloudellisen tulevaisuuden ennakoimisen sekä pyrkimyksen varautua epämukaviinkin käänteisiin.

Taloutta Niinistö kertoo seuraavansa ennen kaikkea kotimaisen median kautta.

– En ole kyllä siinä mielessä kovin hyvä kertomaan sijoittamisesta, että jostain syystä minulle ei ole tarttunut sellaista ajatusta, että nyt pitää tehdä mahdollisimman paljon rahaa, Niinistö mietti.

– Totta kai kun on hyvin palkatuissa tehtävissä ollut ja jotain aina jää, vähän miettii, miten sitä sijoittelee, Niinistö jatkoi.

Aaro-pojasta ei tarvitse tehdä talousgurua

Vuoden 2018 Talousguru-kilpailun kärkikaksikon Tuukka Tuomikosken ja Väinö Tuovisen luotsaamassa ohjelmassa sivuttiin myös presidentin omia sijoituksia.

– Jos katsoo tällä hetkellä sijoituksiani, joku pitäisi niitä hurjan riskisijoituksina. Varmasti takkiin tuleekin, mutta kyllä minulla on myös traditionaalista osakesijoittamista, Niinistö avasi.

Taloustaitojen oppiminen lähtee presidentin mukaan liikkeelle ensimmäisistä taskurahoista. Presidentin omasta hieman yli vuoden ikäisestä Aaro-pojasta ei Niinistön mukaan tarvitse tehdä talousgurua.

– Luulen, että hän oppii, että rahan ansaitseminen ja sen kuluttaminen on yksi osa ihan tavallista elämää. Melkein sama kuin ruoan hankkiminen ja syöminen, ei se sen kummempaa ole, Niinistö pohti.

"Ai onko se romanttisempaa, vai?"

Ohjelmassa vertailtiin hieman suhteellista köyhyyttä Niinistön nuoruusvuosina ja nykynuorten elämässä. 

Älypuhelimista puhuttaessa juontaja Tuomikoski kehui puhelinsoiton olevan nykyisin harvinainen ja hyvä tapa treffipyynnön jättämiseen vaikkapa Snapchat-viestin sijaan.

– Ai onko se romanttisempaa, vai? Kuinka romanttinen minäkin olen sitten ollut, koko ikäni! Aina soitellut, presidentti Niinistö hekotti.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat