Jättiläiset yhdistyvät – lopputuloksena syntyy maailman neljänneksi suurin autovalmistaja

Peugeot e-Legend on kaunis kuin koru 1:00
Peugeotin sähköautokonsepti e-Legend on kaunis kuin koru.

Autojättien fuusio viimeistellään vuoden 2021 alussa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Euroopan unionin kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet amerikkalaisen Fiat Chrysler -konsernin sekä ranskalaisen PSA-konsernin yhdistymisen.

Lopputuloksena syntyvä 38 miljardin dollarin arvoinen autojätti Stellantis on tuotannon määrällä mitattuna maailman neljänneksi suurin autovalmistaja. Edellä ovat vain VolkswagenToyota ja Renault-Nissan.

Reutersin mukaan EU:n kilpailuviranomaiset tutkivat erityisesti yhtiöiden runsasta pakettiautotarjontaa mahdollisen määräävän markkina-aseman syntymisen myötä.

Ratkaisu kuitenkin löytyi PSA:n ja Toyotan välisestä pakettiautotuotantoa koskevasta sopimuksesta sekä Fiat Chryslerin ja PSA:n myönnytyksestä, minkä ansiosta kilpailijat saavat hyödyntää niiden korjaus- ja huoltoverkostoa, mikä helpottaa samalla myös uusien toimijoiden tuloa markkinoille.

Fiat Chryslerin brändisalkusta löytyy sellaisia nimiä kuin Fiat, Alfa Romeo, Dodge, Jeep ja Maserati. PSA-konsernin merkkejä ovat puolestaan Peugeot, Citroen, DS ja Opel. Yhtiön toimitusjohtajana aloittaa viiden vuoden pestillä PSA:n toimitusjohtaja Carlos Tavares. FCA:n toimitusjohtaja Mike Manley vastaa yhtiön Amerikan-toiminnoista.

Yhtiöiden sulautuminen vahvistettaneen lopullisesti 4. tammikuuta pidettävässä osakkeenomistajien kokouksessa ja viimeisteltäneen vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat