Rahat polttelevat Peugeotin taskuissa – minkä autovalmistajan ostaa seuraavaksi? Yksi jättiläinen kiikarissa

Peugeot e-Legend on kaunis kuin koru 1:00
Peugeot e-Legend on kaunis kuin koru

Peugeot on ollut poissa Yhdysvaltain maaperältä lähes 30 vuotta. Asiaan on kuitenkin tulossa muutos vuonna 2026, kun ranskalaisvalmistaja tekee paluun uudelle mantereelle. Sitä ennen se yrittänee kuitenkin lanata tietä hankkimalla brändikattaukseensa merkin, jolla on jo vakiintunut asema USA:ssa.

Peugeotin emoyhtiö, PSA-konserni, on etsimässä autovalmistajaa, jonka se voisi napata itselleen helpottaakseen USA:n markkinoille tunkeutumista.

PSA osti Opelin General Motorsilta vuonna 2017 ja onkin saanut saksalaisbrändin takaisin tuottojen tielle. Tästäkin inspiroituneena PSA:n uskotaan etsiskelevän nyt tosissaan seuraavaa isoa hankintaa.

Todennäköisimpinä vaihtoehtoina pidetään joko Fiat Chrysler -konsernin (FCA) tai Jaguar Land Roverin ostamista. PSA-konsernin toimitusjohtajalla Carlos Tavaresilla on suuromistaja Robert Peugeotin tuki uudelle yrityskaupalle.

– Olemme tukeneet Opel-projektia alusta lähtien. Mikäli eteen sattuisi tulemaan toinen vastaava mahdollisuus, emme todellakaan aio painaa jarrua, ja Carlos tietää sen, Peugeot sanoi.

FCA:n ostamista pidetään yleisesti todennäköisempänä ja strategisesti sopivampana vaihtoehtona. Perinteikkäällä yhdysvaltalais-italialaisella konsernilla on vahva jalansija Yhdysvalloissa erityisesti Jeep- ja Ram-brändiensä ansiosta.

FCA on ilmaissut avoimesti olevansa kiinnostunut kuuntelemaan niin osto- kuin kumppanuustarjouksia. Toimitusjohtaja Mike Manly totesi Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa, että heitä kiinnostaa kaikki diilit, jotka vahvistaisivat konsernia itseään.

Fiat-Chryslerin ostaminen antaisi PSA:lle erinomaisen mahdollisuuden tasoittaa tietä USA:n markkinoilla ennen kuin se saapuu maahan Peugeot-brändillään seitsemän vuoden kuluttua.

Lähde: CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat