Autojätit Fiat Chrysler ja PSA yhdistyvät – et arvaisi uuden yhtiön nimeä, vaikka saisit yrittää miljoona kertaa

Peugeot e-Legend on kaunis kuin koru 1:00
Peugeotin sähköautokonsepti e-Legend on kaunis kuin koru.

Kahden autojätin yhdistyminen synnyttää maailman neljänneksi suurimman autovalmistajan.

Italialais-yhdysvaltalainen Fiat Chrysler sekä ranskalainen PSA allekirjoittivat yhdistymissopimuksen joulun alla 2019. Yhdistymisen tarkoituksena on säästää vuosittain jopa 5 miljardia euroa muun muassa autojen kehityskustannuksissa. Yhtäkään tehdasta ei suunnitella lakkautettavan.

Yli 32 miljardin euron arvoinen kauppa on ollut pitkään muun muassa kilpailuviranomaisten tarkastelussa, mutta käsittely on Automotive News Europen mukaan nytkähtänyt jälleen eteenpäin. Yhtiöt uskovat saavansa fuusion valmiiksi ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Mikäli kauppa tapahtuu suunnitellusti, muodostavat autojätit maailman neljänneksi suurimman autovalmistajan, sillä enemmän autoja tuuttavat markkinoille ainoastaan saksalainen Volkswagen, japanilainen Toyota ja ranskalais-japanilainen Renault-Nissan.

Yhtiön nimeksi Stellantis

PSA:n ja FCA:n muodostaman uuden yhtiön nimeksi on tulossa Stellantis, jonka toimitusjohtajana aloittaa viiden vuoden pestillä PSA:n nykyinen toimitusjohtaja, portugalilainen Carlos Tavares.

Konsernit työllistävät yhteensä noin 400 000 henkilöä. Kumpikin osapuoli omistaa uudesta autojätistä 50 prosenttia.

Fiat Chryslerin brändisalkusta löytyy sellaisia nimiä kuin Fiat, Alfa Romeo, Dodge, Jeep ja Maserati. PSA-konsernin merkkejä ovat puolestaan Peugeot, Citroen, DS ja Opel.

Lue myös:

    Uusimmat