Järvenpään ostoskeskus tuhoutui täysin – poliisi epäilee palon lähteneen kahden alle 15-vuotiaan tulitikkuleikistä

Kauppiaiden K-Market tuhoutui palossa maan tasalle:"Epätodellinen olo" 5:31
Kerroimme aiemmin: Näin kauppiaat kuvailivat tilanteen kehittymistä palopaikalla – "Noin 21.30 laitoin henkilökunnalle viestin, että tämä tulee palamaan loppuun saakka"

Poliisi kertoo, että Järvenpään Jampassa viime viikon perjantai-iltana sattunutta tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Teosta epäillään kahta alle 15-vuotiasta lasta ja tilanne sai alkunsa tulitikkuleikeistä.

Palossa tuhoutuneen kaupan omistajapariskunta oli ehtinyt olla kauppiaina vain muutaman kuukauden.

Poliisin mukaan tulipalon tutkinta etenee Itä-Uudenmaan poliisissa.

– Tulipalo sai alkunsa rakennuksessa kiinni olleesta roskakatoksesta, josta se nopeasti levisi koko ostokeskukseen. Kaikki ostokeskuksessa sijaitsevat liikehuoneistot tuhoutuivat palossa käytännössä kokonaan, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

– Palossa tuhoutui lisäksi yksi ajoneuvo ja palo levisi myös viereiseen seurakuntakotiin. Palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja, mutta isompiin tulipaloihin liittyy aina riski myös ihmisten loukkaantumisista, Vallila jatkaa.

Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi ja sen epäillään lähteneen kahden alle 15 -vuotiaan lapsen tulitikkuleikeistä.

Palosta aiheutui mittavat omaisuusvahingot. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö.

– Poliisilla on käsitys rikolliseen tekoon epäiltyjen henkilöllisyydestä ja heidän osaltaan asian selvittelyä jatketaan moniviranomaisyhteistyössä. Epäillyt eivät ole vielä rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta he ovat vahingonkorvausvelvollisia aiheuttamastaan vahingosta, Vallila sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisi kiittää kaikkia silminnäkijöitä havainnoista. Ne ovat auttaneet asian selvittelyssä.

Poliisi muistuttaa aikuisia siitä, että lasten tulitikkuleikkeihin ja roskien polttamiseen voi ja pitää asiallisesti puuttua itse tai ilmoittaa asiasta viranomaisille.

Lue myös:

    Uusimmat