Jaromir Jagr ylistää ex-ketjukaverinsa Aleksander Barkovin erityiskykyä – legendalta paljastus supertrion kemiasta: "He onnistuivat siinä"

Jaromir Jagr tyrmää NHL:ään jatkuvasti yhdistetyn väitteen – ”Antakaas, kun kerron jotain” 3:43
Jaromir Jagr tyrmää NHL:ään jatkuvasti yhdistetyn väitteen – "Antakaas, kun kerron jotain."

Aktiiviuraansa sinnikkäästi jatkavan tshekkiläisen kiekkolegendan Jaromir Jagrin NHL-uran viimeisiin vuosiin lukeutui tehokas ajanjakso Floridan suomalaiskapteenin Aleksander Barkovin kanssa. 52-vuotias Jagr muisteli Panthers-vaiheita ja nuorta suomalaissentteriä lämmöllä MTV Urheilun haastattelussa Prahassa.

Vielä tälläkin kaudella Tshekin pääsarjassa 15 ottelun verran kiekkoillut iätön ihme siirtyi New Jerseystä Floridaan 43-vuotiaana kesken kauden 2014-2015. Kahden ja puolen seurassa vietetyn kauden aikana Jagr teki 181 ottelussa 130 pistettä. 

Jagr korosti Barkovin ohella myös ketjun kolmannen lenkin Jonathan Huberdeaun merkitystä kolmikon yhteensopivuudessa.

– Barkov oli pelaaja, joka sopeutti pelaamisensa minun mukaani. Minun iässäni en voinut sopeutua enää heidän pelaamiseensa. Hän ja Huberdeau olisivat voineet pelata nopeaa jääkiekkoa, mutta heidän oli sopeutettava pelaamistaan minun mukaani. Heidän oli hidastettava tahtia, ja he onnistuivat siinä, Jagr muisteli MTV Urheilulle.

Myös Barkov on myöhemmin iloinnut pelaamista Jagrin kanssa, jolta jäi kahdella kokonaisella Florida-kaudella väliin vain kolme runkosarjaottelua.

– He pelasivat enemmän laitojen lähellä ja autoimme toisiamme hyökkäysalueella. Tämän vuoksi ketjun kemia toimi niin hyvin, Jagr kertasi.

Aleksander Barkovilta uskomaton suoritus – suomalaissentteri harhautteli kiekolla suoraan ilmasta 0:43
Aleksander Barkovilta uskomaton suoritus – suomalaissentteri harhautteli kiekolla suoraan ilmasta

Huberdeau-Barkov-Jagr oli aikansa vaarallisimpia ketjuja NHL:ssä. Vuonna 2016 se kantoi Floridan voittoon peräti 47 ottelussa ja Atlantin divisioonan ykköseksi. Isku oli melkoinen, kun täpärästi pudotuspeleihin kömpinyt New York Islanders suisti Floridan kesälomalle ensimmäisellä kierroksella kuudessa ottelussa. 

NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä 1 921 pisteellä toisena oleva Jagr antoi erityistä tunnustusta tuolloin vasta parikymppisen Barkovin tarkkaavaisuudelle, joka ei ollut vielä syntynyt tshekkiläisen voitettua Pittsburghissa jo kaksi Stanley Cupia.

– Hän tykkää kuunnella vanhempia pelaajia. Jos pyydät häntä tekemään jotain, hän yrittää tehdä sen varmasti. Barkov on pelin opiskelija, Jagr kiitti.

Jagr siirtyi kaudelle 2017-2018 Floridasta Calgaryyn. Flames oli tämän NHL-uran yhdeksäs ja viimeinen työnantaja ennen paluuta kotimaansa kaukaloihin.

Lue myös:

    Uusimmat