Kari Jalosen valinta epäilytti Jaromir Jagria jo alkujaan: "Niin minä sen näen"

Jaromir Jagr arpoo vielä huiman jääkiekkouransa jatkamista: "Ongelmani on se, että painan liikaa" 0:50
Jaromir Jagr arpoo vielä huiman jääkiekkouransa jatkamista: "Ongelmani on se, että painan liikaa."

Kiekkolegenda Jaromir Jagr sanoo lainkaan aliarvioimatta Kari Jalosen valmentajataitoja, ettei suomalaiskäskijää olisi koskaan pitänyt nimetä Tshekin maajoukkueen peräsimeen.

Jalonen hyppäsi Tshekin päävalmentajaksi pikahälytyksellä, kun maan jääkiekkoliitto antoi potkut aiemmalle käskijälleen Filip Pesanille Pekingin olympialaisten jälkeen 2022.

Suomalaisen komennossa Tshekki ylsi heti samana keväänä pronssisijalla MM-mitaleille ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Vuoden 2023 kisat päättyivät puolivälierätappioon, jonka seurauksena Jalosen pesti päättyi kovan julkisen keskustelun jälkeen.

Tshekin jääkiekon legenda Jaromir Jagr myöntää, ettei tiedä kaikkea, mitä maajoukkueen sisällä tapahtui, mutta hän tunnistaa ulkomaisen valmentajan kohtaamat ongelmat kotimaassaan.

– Ajattelin niin, että jokaisella maalla on oma kulttuurinsa, miten he pelaavat jääkiekkoa. Toisesta maasta tulevan valmentajan on vaikea valmentaa eri maajoukkuetta. Niin minä sen näen, Jagr pohtii MTV Urheilun erikoishaastattelussa.

– Mikä ikinä toimiikaan Suomen maajoukkueessa, ei toimi Tshekissä, koska ehkä he (tshekkipelaajat) eivät ole yhtä kurinalaisia tai pelin kulttuuri on erilainen.

Jalonen oli Tshekin komean kiekkohistorian ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja. Siihen, missä Suomessa on jo totuttu Curt Lindströmin ja Doug Sheddenin myötä, ei Tshekissä olla Jagrin mukaan yhtä valmiita.

Ainakaan Jagr ei itse näe ulkomaalaisella edellytyksiä onnistua.

– Olen aina uskonut siihen, että meillä täytyy olla tshekkiläinen valmentaja. Ja vaikka hän olisi maailman paras valmentaja, niin olen aina ollut sitä mieltä, että maailman kuudella seitsemällä parhaalla maajoukkueella pitäisi olla valmentaja omasta maasta.

Pääkuvan videolla Jagr vastaa kysymykseen uran jatkamisesta. Tshekkilegenda tunnustaa, että vaakaan ilmestyvä huima luku alkaa olla este pelaamiselle. 

Lue myös:

    Uusimmat