Jari-Matti Latvalalta jo pahaenteisiä sanoja kuskistaan

Tallipomo Jari-Matti Latvala summasi Toyotan perjantain Sardiniassa – onko Elfyn Evans jo pulassa MM-taistossa? 1:55
Tallipomo Jari-Matti Latvala summasi Toyotan perjantain Sardiniassa – onko Elfyn Evans jo pulassa MM-taistossa?

Toyotan Elfyn Evansin maailmanmestaruushaaveet kokivat taas kolauksen perjantaina, kun brittikuski menetti asemia rengasrikon ja uhkarohkean rengasstrategian myötä Sardinian MM-rallissa. Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala pisti tämän merkille.   

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Puolan MM-ralli 27.–30.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Evans lähti matkaan neljän erikoiskokeen ja vajaan 80 kilometrin mittaiselle lenkille vain yhdellä vararenkaalla. Uhkakuvat realisoituivat jo avauspätkällä, kun toinen Evansin takarenkaista puhkesi

Hän joutui varmistelemaan loppupäivän ajan, minkä seurauksena hän on kokonaistilanteessa vasta kuudentena, lähes minuutin kärjestä. 

– Taas vaikea alku. Ei ole koskaan ideaalitilanne aloittaa näin. Se on sääli. Meiltä näyttäisi puuttuvan myös hieman vauhtia, mikä näkyi jo Portugalissa, Evans kommentoi MTV Urheilulle iltahuollon yhteydessä. 

MM-sarjaa 24 pisteen erolla Evansiin johtava Hyundain Thierry Neuville selvitti puolestaan auraajan roolin kunnialla perjantaina. Hän on viidentenä, reilut 20 sekuntia Evansia edellä. 

Hänellä on myös yhden pykälän parempi lähtöpaikka lauantaille kuin Evansilla. 

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala pelkää, että Evans on vaarassa menettää lisää asemiaan MM-taistossa Neuvilleä vastaan. Kolme viikkoa sitten Portugalissa belgialainen päihitti Evansin MM-pisteissä 24–6.

– Harmillinen asia tässä on se, että tällä hetkellä Thierry on aika hyvässä vauhdissa, ja hän alkaa karata sarjassa. Piste-ero ei ole vielä paha, mutta jos se kasvaa koko ajan, niin tilanne vaikeutuu. Sitä myötä myös paine kasvaa menestykseen ja tuloksen tekemiseen, Latvala kommentoi. 

– Sanotaan näin, että jos se ero kasvaa sarjassa yli 40 pisteen, niin sitä on enää todella vaikea ajaa kiinni. Se vaatii kaksi epäonnistumista, ja harvoin tulee kahta epäonnistumista peräkkäin nykysarjassa, tiimipomo pyöritteli.  

Miten Latvala summasi Evansin, kisaa johtavan Sebastien Ogierin ja neljäntenä olevan Takamoto Katsutan esitykset perjantailta? Kuuntele Latvalan haastattelu yllä olevalta videolta. 

Elfyn Evansilla heti ongelma Sardiniassa, ja vauhtiakin uupuu: "Sääli" 1:08
Elfyn Evansilla heti ongelma Sardiniassa, ja vauhtiakin uupuu: "Sääli."

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat