Jari-Matti Latvalalta arvostusta Kalle Rovanperälle – "Olisi varmasti ollut haluja ajaa kovempaa"

Vieraana Jari-Matti Latvala 13:38
Jari-Matti Latvala kertoo vaikeasta kaudestaan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Jari-Matti Latvala seurasi ristiriitaisin tuntemuksin rallin MM-kauden avannutta Monte Carlon osakilpailua.

Latvalalta jäi ensimmäistä kertaa vuosikausiin reissu Monteen väliin, sillä hän ei saanut tehdassopimusta täksi kaudeksi. Latvala pääsee vauhtiin jälleen tulevana viikonloppuna, kun hän osallistuu yksityiskuljettajana Toyota Yaris WRC -autolla Ruotsin MM-ralliin.

Latvala seurasi satunnaisesti Monte Carlon rallin tapahtumia kotoa käsin.

– Olin aika ristiriitaisissa tunteissa, mutta kilpailun jälkeen helpotti. Siinä vaiheessa oli ajatus siitä, että seuraavassa kilpailussa Ruotsissa minä olen itsekin paikan päällä, Latvala naureskelee.

"Kalle ajoi järkevän kilpailun"

Latvala tarkasteli erityisellä mielenkiinnolla suomalaiskuljettajien otteita. Kalle Rovanperä ajaa tänä vuonna ensimmäisen WRC-kautensa Toyotan tehdastiimin kuljettajana. Esapekka Lappi puolestaan kilpaili Montessa ensimmäistä kertaa M-Sport Fordin kalustolla Teemu Sunisen tallikaverina.

Latvala antoi puhtaat paperille Kalle Rovanperälle suorituksesta, joka riitti kisan viidenteen sijaan.

– Kalle ajoi tosi järkevän kilpailun. Hän ajoi juuri sen, mitä häneltä odotettiin. Arvostin sitä, että hän pystyi pitämään malttinsa ja säilyttämään suunnitelmallisuuden. Hän piti kiinni siitä, ettei lähtenyt repimään, vaikka hänellä olisi varmasti ollut haluja ajaa kovempaa ja antaa näyttöjä.

– Tuossa kohtaa sille ei ollut tarvetta, eikä se olisi ollut järkevää. Kalle ajoi hienon kisan, arvostan sitä kovasti, MM-sarjan historian kokenein kuljettaja kehuu nuorta maanmiestään.

"Hän tuskaili varsinkin alussa"

Ford-kuljettaja Lappikin sai hyvän startin kaudelleen napattuaan neljännen tilan haastavassa avausrallissa. Kyseessä oli Lapin paras tulos Montessa.

– Esapekka ajoi hyvän kisan. Huomasi, että hän hieman tuskaili varsinkin alussa. Tiedän Esapekasta sen, että hän olisi varmasti halunnut ajaa kovempaa ja taistella palkintopallisijoituksesta. Mutta se oli ensimmäinen kisa uudella autolla ja uuden tiimin kanssa, joten se oli hyvä aloitus. Pitää muistaa, että neljännellä sijalla on hyvä lähteä eteenpäin, Latvala arvioi.

Latvalan ja muiden MM-sarjan kuljettajien urakka Ruotsin MM-rallissa alkoi keskiviikkona nuotituksella. Kilpailun testierikoiskoe ja kilpailun avaava yleisöpätkä ajetaan torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat