Rallin MM-sarjaan vielä yksi uudistus ensi kaudella – ”Voimme olla ylpeitä lopputuloksesta”

5:57
Videolla kuvaa Kroatian MM-rallista.

Rallin MM-sarjan pääluokassa aletaan käyttää kestävää polttoainetta ensi kaudesta lähtien.

FIA:n maailman moottoriurheiluneuvosto on päättänyt, että P1 Racing Fuels toimittaa polttoaineet Rally1-luokituksen autoihin kolmivuotisella sopimuksella kaudesta 2022 lähtien.

FIA:n tiedotteen mukaan P1 on kehittänyt fossiilivapaan polttoaineen, joka pohjautuu hiilivetyyn. Polttoaineeseen on sekoitettu komponentteja synteettisistä ja biopolttoaineista.

Rallin MM-sarja pyrkii ottamaan uudistuksella askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta. Autojen hiilidioksidipäästöt vähenevät, mutta polttoaineen suorituskyvyn pitäisi pysyä ennallaan. Polttoainetoimittajan valinnassa otettiin huomioon myös ”menoveden” hinta.

– Otamme merkittävän askeleen kohti rallin MM-sarjan uutta aikakautta vuonna 2022, kun tuomme kestävän polttoaineen hybriditeknologian rinnalle, FIA:n puheenjohtaja Jean Todt kertoo.

– Kestävien polttoaineiden taustalla oleva teknologia muuttuu nopeasti. Sen vuoksi panostimme valtavasti siihen, että löydämme parhaan mahdollisen ratkaisun. Ja voimme olla ylpeitä lopputuloksesta, MM-sarjan promootioyhtiön nokkamies Jona Siebel sanoo.

Rallin MM-sarjan pääluokassa nähdään useita uudistuksia kuluvan kauden jälkeen. Nykyiset WRC-autot vaihtuvat Rally1-luokituksen hybridikilpureihin. Autojen tekniikka yksinkertaistuu, ja myös aerodynamiikkapaketin osia karsitaan.

FIA vahvisti maaliskuun lopussa, että rallin MM-sarjan nykyiset tiimit Hyundai, M-Sport Ford ja Toyota ovat sitoutuneet sarjan hybridiaikakauteen. Tiimit kehittävät parhaillaan uusia Rally1-kilpureita.

Uuden teknologian on toivottu houkuttelevan sarjaan lisää autonvalmistajia, mutta toistaiseksi uusia ehdokkaita ei ole ilmaantunut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja