Jari-Matti Latvala kaasuttaa kärkikolmikossa – suomalaistähdellä yllättävä ongelma: "Ei koskaan aiemmin"

Rallin MM-sarjan kokenein kuljettaja Jari-Matti Latvala hallitsi hyvin upouuden Chilen rallin metkut perjantain viidellä ensimmäisellä erikoiskokeella. Latvala on kokonaistilanteessa kolmantena 29,4 sekuntia johtavaa tallikaveriaan Ott Tänakia perässä.

–  Ajaminen ei tuntunut hyvältä, mutta ajat olivat loppujen lopuksi ihan hyvällä tasolla. Näkyvyyden kanssa olin todella vaikeuksissa. Koskaan aiemmin ei ole ollut noin vaikeaa nähdä auringon ja varjojen takia, Latvala ihmetteli päivähuollossa.

–  Nuotitus tehtiin sankassa sumussa, mutta nyt aurinko paistoi matalalta ja se teki hommasta tosi haastavaa. Kaiken lisäksi tiet olivat märkiä ja aamuaurinko nostatti siitä höyryä. Mietin jo yhdessä vaiheessa, että olenko niin vanha, etten vaan yksinkertaisesti näe, tuurilainen jatkoi naureskellen.

Latvala lupaa hyökätä kärkitaistoon.

–  Uskon, että kun saan kahvia koneeseen, niin olen taas iskussa. Toivon, että kokemuksestani on apua.

Tänakin perässä viiden erikoiskokeen jälkeen toista sijaa pitää hallussaan Citroenin Sebastien Ogier 23,1 sekuntia virolaista hitaampana. Hyundain Thierry Neuville on neljäntenä ennen Toyotan Kris Meekea sekä tallikaveriaan Sebastian Loebia.

Suninen ja Lappi kuutamolla

Fordin Teemu Suninen ja Citroenin Esapekka Lappi ovat olleet täysin kuutamolla. Suninen on rallissa kahdeksantena reilut kaksi minuuttia kärjestä jääneenä. Lappi on ollut puolestaan hitain WRC-kuski ja pieksämäkeläinen pitää hallussaan kisan kymmenettä sijaa.

–  Tuntuu aika veikeältä, että tuollakin vauhdilla meinasi monta kertaa mennä pihalle. Liukkaalta tuntuu. Auton keula ja perä eivät ole oikein kunnossa. Ehkä keskilukossa on jotain ongelmaa. Minä en ole pomo autossa, Lappi tuskasteli päivähuollossa.

–  Nuottiin ei voinut oikein luottaa ja se vaikutti ajamiseen. En todellakaan tuntenut oloani kotoisaksi aamun pätkillä, Suninen puolestaan sanoi.

Yksityistallin Skodalla kilpaileva Kalle Rovanperä oli viidellä ensimmäisellä erikoiskokeella nopein R5-kuljettajista. Citroenin kokenut Mads Östberg on jäänyt suomalaisnuorukaisesta 2,7 sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat