Jari Isometsä tyrmäsi Krista Pärmäkosken ja Anne Kyllösen taktiikan – mietti pakkoratkaisua: "Ei ole varaa siihen"

Kyllönen ja Pärmäkoski eivät selittele lopputulosta kiireisellä parivaihdoksella 2:43
Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski kommentoivat kilpailuaan.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä kritisoi Anne Kyllösen ja Krista Pärmäkosken taktiikkaa Seefeldin MM-kisojen perinteisen hiihtotavan parisprintissä.

Suomen naiset hiihtivät suuren osaa matkaa joko peränpitäjänä tai viimeistä edellisellä yhdeksännellä sijalla. Kyyti riitti lopulta kymmenen finalistin joukossa seitsemännelle sijalle, ja maailmanmestaruuden voitti Ruotsi.

– Tasainen kisahan se oli, mutta Suomi ei ollut oikeastaan missään vaiheessa kisaa mitalitaistossa. Rohkeampi taktiikka olisi ollut minun mielestäni paikallaan. Se oli nyt varmisteleva "toivotaan toivotaan" -taktiikka – ilman muuta rohkeammin olisi pitänyt hiihtää. Olisiko se tuonut mitalia? Sitä on vaikea sanoa, mutta nyt ei ollut oikein yritystäkään, Isometsä ruotii.

– Vaikka ei itse lähdetä vetämään, oltaisiin lähempänä kärkeä. Nyt oltiin koko ajan aika lailla viimeisenä. Kun on viimeisenä kisassa, noin nopealla sprinttiradalla on erittäin vaikea nousta.

Suomi koki takaiskun jo lauantaina, kun selvisi, ettei alunperin Pärmäkosken pariksi ilmoitettu Kerttu Niskanen pysty osallistumaan parisprinttiin hengitystieinfektion vuoksi. Tilalle nimettiin pikahälytyksellä pakkoraossa Anne Kyllönen.

– En naisten kisasta niin mitalia odottanutkaan. Toki pienet odotukset olivat olemassa, mutta tuo on kuitenkin noin helppo sprinttirata, joka ei ollut Suomelle eduksi. Tuli myös tuollainen äkkinäinen parinvaihto siihen. Jos alkuperäisesti ajatellaan Kerttua siihen ja lopputulema ei ole se, onhan se ajateltava, että joukkue huononee. Kun mitalit ovat muutenkin tiukassa, ei ole varaa siihen.

Kyllönen repi itsensä MM-koneeseen vaikeuksien kautta.

– On ihan ymmärrettävääkin, että nyt ei voi olla parhaimmillaan, jos on syksyllä ollut selkäleikkauksessa, Isometsä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat