Jari Isometsä kommentoi Iivo Niskasen hiihtoa: "Miten sen nyt sanoisi nätisti..."

2:58
Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola ruotivat parisprinttikilpailunsa.

Ristomatti Hakolan ja Iivo Niskasen mitalimahdollisuudet Seefeldin MM-kisojen parisprintissä murenivat Hakolan ankkuriosuuden kaatumiseen, mutta toiselta puolen Niskaselta ei nähty kisassa irtonaista menoa. 

Suomi oli perinteisen parisprintissä mukana mitalitaistelussa, kunnes Hakola astui päätösosuudella Italian Federico Pellegrinon sauvan päälle ja meni nurin. Peli oli siinä, ja lopputuloksena oli seitsemäs sija.

Kaatumisista on muodostunut jonkinasteinen suomalaisteema: Eilen Iivo Niskanen kaatui yhdistelmäkisassa perinteisen osuudella, ja tuoreehkossa muistissa on myös Niskasen kaatuminen kaksi vuotta sitten Lahden MM-kisojen parisprintin ankkuriosuudella. Tuolloin hän näytti olevan painelemassa kultaan, mutta Norjan Emil Iversen kaatui viimeisessä kurvissa hänen syliinsä. Niskasen selvisi maasta ylös nopeammin ja nappasi Sami Jauhojärven parina pronssia.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä nostaa esiin myös viiden vuoden takaiset Sotshin olympialaisten loppuratkaisut. Tuolloin Jauhojärvi ankkuroi Suomen kultaan Niskasen parina – loppuhetkien yhteenosumisen jälkeen.

– Olemme kaatumisissa 2–1-häviöllä: Sotshissahan Saksa kaatui ja Venäjä melkein kaatui. Tuollainen Hakolan tapainen alamäkeen kaatuminenkin kyllä kuuluu peliin, mutta huonoa tuuriahan se oli. Suomella ei ollut tuuriakaan tässä kilpailussa. Harmittavaa sinänsä, kyllä siinä pronssisauma oli, Isometsä sanoo.

– Tietysti (Johannes Hösflot) Kläbo ja (Aleksandr) Bolshunov olivat jo sen verran karussa ja ovat niin kovia hiihtäjiä, että kahdelle kärkisijalle ei olisi ollut saumaa. Mutta pronssitaisteluun Pellegrinon ja (Calle) Halfvarssonin kanssa olisi toki ollut mahdollisuudet. Hakola myös sanoi haastattelussa, että hän oli aika tuoreen tuntuinen siinä.

Iivo Niskasen hiihtäminen oli vaisua. Alla oli lauantain kova rypistys yhdistelmäkisassa, jossa hän oli neljäs.

– Iivohan oli… miten nyt sanoisi nätisti… Meidän taktiikkahan perustui siihen, että Iivo pystyy rummuttamaan omalla osuudellaan jopa eroja, mutta näin ei tapahtunut. On selvää, että se eilinen kisa painoi jäsenissä. Olisi epäinhimillistä, jos näin ei olisi. Mutta tämä ei mennyt meidän suunnitelmiemme mukaan, Isometsä niputti.

Naisten parisprintissä Suomi (Anne Kyllönen – Krista Pärmäkoski) oli niin ikään seitsemäs, joskin ilman haavereita. Päivän kokonaistulos oli sinivalkoisittain ehdoton pettymys.

– Nyt oli tämmöinen päivä. Sinällään harmi, että kaksi mitalisaumaa meni, joista tämä miesten sprintti oli hyväkin mitalisauma. Odotukset olivat tälle päivälle suuret, mutta mitään ei lopulta saatu. Tällainen on kuitenkin kilpaurheilua ja varsinkin sprinttiurheilua, jossa monesti tapahtuu jotakin, Isometsä summasi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja