Jari Isometsä teki Krista Pärmäkosken hiihdosta erityisen huomion – "Sellainen kuva jäi"

Krista Pärmäkoski osoitti nousujohteista kisakuntoaan, kun hän sijoittui 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa yhdeksänneksi. MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä teki suomalaistähden suorituksesta erityisen huomion.

Nihkeästi kautensa Rukalla aloittanut Pärmäkoski nousi Suomen joukkueen ykköspyssyksi lauantaina, kun Kerttu Niskanen joutui keskeyttämään kiertueen vatsavaivojen vuoksi. Niskasen poisjäänti oli Suomen hiihtojoukkueelle kova kolaus.

– Meillä on muutenkin ykköshiihtäjiä jäänyt pois, joten potentiaalisten tulosten tekijöiden määrä vain vähenee. Se on aina harmittavaa, kun urheilijat, joilta voi toivoa kärkipään sijoituksia, joutuvat keskeyttämään, Jari Isometsä kommentoi MTV Urheilulle.

Pärmäkoski osoitti jo merkkejä paremmasta kisakunnosta lauantaina Tour de Skin toisella etapilla. Pärmäkoski sijoittui 10 kilometrin yhteislähtökisassa yhdeksänneksi jääden kärjestä vain 13,6 sekuntia.

– Parempaan suuntaanhan se (kisakunto) tietenkin menee. Ei se missään nimessä ole vielä palkintopalli tai mitalivauhtia. Nythän oli paras mahdollinen matkakin Kristalle. Jos tämä päivä olisi mennyt huonosti, se olisi ollut tosi negatiivinen merkki, mutta tämä oli hyvä ja tasapainoinen suoritus.

Vaikka Pärmäkosken suoritus olikin olosuhteisiin nähden hyvä, teki Isometsä kuitenkin suomalaisen suorituksesta erityisen huomion. Isometsän silmiin Pärmäkoski näytti välttelevän riskien ottamista.

– Vähän sellainen kuva jäi, että hiihti vähän varman päälle. Kun itseluottamus ei ole ihan tapissaan, niin sitten haluaa mieluummin hiihtää perushyviä vetoja, jotka antavat itseluottamusta lisää, Isometsä huomioi.

Pärmäkoski on otteillaan osoittanut pystyvänsä taistelemaan kokonaiskiertueella pääsystä kymmenen parhaan joukkoon. Isometsä uskoo, että suomalaistähti voi vielä väläytellä käynnissä olevan kiertueen aikana lisääkin.

– Voi olla, että odotettavissa on vielä parempaa. Ei tämä tähän jää. Se on erittäin positiivinen signaali. Lähtötilanteisiin nähden tämä on mennyt paremmin kuin arvattiin, Isometsä toteaa.

Tour de Ski jatkuu jo sunnuntaina, kun luvassa on 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailu.

Lue myös:

    Uusimmat