Jari Isometsä: Kerttu Niskanen nosti Suomen takaisin MM-mitalitaisteluun – saattaa vaikuttaa jopa Krista Pärmäkosken suunnitelmiin

MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä innostui Kerttu Niskasen voittohiihdosta maailmancupin 10 kilometrin perinteisen kisassa Italian Cognessa. Henkilökohtainen mitali ensi viikolla alkavissa MM-kisoissa on Niskasen osalta kuitenkin kiven alla, mutta viestien osalta mitalitoiveet nousivat merkittävästi.

Maailmancupin kärkihiihtäjät loistivat Cognessa vain poissaolollaan. Se avasi tietä Niskasen ensimmäiselle voitolle viiteen vuoteen.

– Ei jälkipolville jää mieleen, ketä siellä on ollut paikalla. Siinä mielessä voitto on voitto, Isometsä muistuttaa.

– Mutta suomalaisille urheilujännäreille täytyy vähän laittaa jäitä hattuun. Varmaan noin 10-15 olisi ollut oikea sija maailmancupissa tuolla hiihdolla. Siellä porukalla nousee kultamitalitoiveet kattoon, joten täytyy olla realisti.

Syvällä suossa tällä kaudella pahimmillaan tarponut Niskanen on huimassa nousukunnossa. Se lupaa hyvää etenkin MM-kisojen viestihiihtoa ajatellen.

– Kerttu nosti Suomen takaisin mitalitaisteluun. Kahdella osuudella ei saisi jäädä kärjestä. Nyt todennäköisesti hiihdetään Niskasen ja (Krista) Pärmäkosken johdolla kaksi ensimmäistä osuutta, jolloin toivottavasti olemme karussa Yhdysvalloista ja Venäjästä, jotka ovat pahimmat uhkaajat pronssille, arvioi Isometsä.

Niskanen antoi myös kovat näytöt parisprinttiä varten, josta juuri tuli mahdollinen mitalilaji.

– Tämä saattaa jopa vaikuttaa Kristan suunnitelmiin. Hän on ehkä mielessään miettinyt hiihtävänsä sprintin, mutta ei parisprinttiä. Nyt kun Kerttu osoitti tämmöistä menoa, voi olla, että käy toisinpäin!

MM-kisat alkavat Seefeldissä ensi viikon torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat