Uskomaton MM-kenraali! Kerttu Niskanen voitti maailmancupin kilpailun

Kerttu Niskanen hiihti voittoon 10 kilometrin perinteisen kisassa Italian Cognessa. Kyseessä oli viimeinen maailmancupin osakilpailu ennen ensi viikolla alkavia MM-kisoja.

Niskanen oli vielä puolimatkassa kolmantena kymmenen sekuntia kärkeä perässä, mutta laittoi kisan lopussa kilpailijoilleen jauhot suuhun. Eroa toiseksi tulleeseen Sveitsin Nadine Fähndrichiin tuli kolme sekuntia. Kolmanneksi ylsi Venäjän Natalia Neprjajeva. Samainen matka hiihdetään myös Seefeldin MM-kisoissa.

Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli 10:s, Vilma Nissinen 23:s ja Emmi Lämsä 47:s.

Monet maailmancupin kärkihiihtäjät, kuten Therese Johaug, Ebba Andersson ja Krista Pärmäkoski, jättivät Cognen-viikonlopun väliin keskittyäkseen MM-kisoihin.

Aiemmin urallaan 30-vuotias Niskanen oli noussut maailmancupissa palkintopallille kuusi kertaa henkilökohtaisessa kilpailussa. Tätä ennen ainoa ykkössija oli uudenvuodenpäivältä 2014, kun Niskanen juhli Tour de Skillä 10 kilometrin yhteislähtökilpailun voittoa. Hän oli vain kerran aiemmin ollut kolmen joukossa väliaikalähtökilpailussa.