Jari Isometsä ärähtää dopingpuheista Therese Johaugin kohdalla – "Eikö siihen viitata 100-prosenttisella varmuudella?"

16:22
Videolla Jari Isometsä, Jari Porttila ja Antti Pihlakoski ottavat kantaa myös Vuoden urheilija -keskusteluun.

Therese Johaug on hallinnut maastohiihdon maailmancupin naisten normaalimatkojen kilpailuja. Hänen ylivoimansa on herättänyt paitsi ihmetystä myös epäilyjä.

Huomenta Suomen Vilttiketjun juontaja Mika Saukkonen nosti esiin tutun näyn: Johaug maaliin tullessaan vain vähän puhaltaa, kun taas moni muu kilpakumppani haukkoo henkeään "kuin kala kuivalla maalla". Saukkonen kysyi MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsältä, miten on mahdollista, että Johaug on naisten maastohiihdossa näin ylivoimainen.

– Hän on vain niin hyvä. Hänellä on kaikki osa-alueet kunnossa. Katsokaa, kun hän hiihtää. Kuinka paljon parempi hän on esimerkiksi teknisesti kuin muut. Ei nyt ehkä ihan ylivoimainen, mutta se on yksi selitys, Isometsä aloitti.

– Tietysti kunto on ihan täyttä rautaa. On vähän turha lähteä hakemaan selityksiä mistään muusta, vaan hän on vain parempi kuin muut.

Saukkonen totesi, että Norjan kohdalla tavataan viitata myös kiellettyihin konsteihin, dopingiin

– Ainahan siihen viitataan. Oli mikä laji tahansa, kun jossakin lajissa on ylivoimainen urheilija, eikö siihen viitata 100-prosenttisella varmuudella? Isometsä vastasi.

"Tekeekö hän vain kaiken niin paljon paremmin kuin muut?"

Urheilutoimittajalegenda Jari Porttila muistutti, että Johaug on kärsinyt dopingtuomion eikä ole sikäli "ihan puhdas urheilija". Johaug antoi vuonna 2016 positiivisen dopingnäytteen anabolisesta steroidista klostebolista ja sai 13 kuukauden kilpailukiellon.

Porttila puhui perään Johaugin "järkyttävästä ylivoimasta", jolla tämä on voittanut kisoja, parhaimmillaan yli minuutilla.

– Kyllähän ne muutkin harjoittelevat. Tekeekö hän vain kaiken niin paljon paremmin kuin muut, vai mitä? Porttila sanoi.

Isometsä kuittasi tähän napakasti.

– Niin no, 30 sekuntia (voittomarginaalina) kympillä, se on kolme sekuntia per kilometri. Ei se ero nyt loppujen lopuksi niin… Kyllä hän vielä tänä vuonna häviääkin todennäköisesti, Isometsä totesi.

Isometsä on aiemmin arvioinut, että Johaug joutunee kovemmille, kun viime kaudella vahvoja otteita esittäneet Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Ruotsin Ebba Andersson palaavat tositoimiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja