Huomasitko? Therese Johaugin sukulainen teki eilen jättiyllätyksen – "Älyttömän hienoa"

Therese Johaugin pikkuserkku Magni Smedås teki sunnuntaina jättiyllätyksen yltämällä kahdeksanneksi Davosissa maailmancupin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. 

Norjalainen Smedås, 24, oli ennen eilistä kisaa hiihtänyt vain viidessä maailmancupin osakilpailussa. Ainoat pisteensä hän oli tätä ennen saavuttanut maailmancupin debyytissään viime helmikuussa Cognessa: tuolloin hän sijoittui vapaan sprintissä 25:nneksi.

Kahdeksas sija Davosissa olikin Smedåsilta jättipaukku. Hän jätti taakseen muun muassa kaikki ruotsalaishiihtäjät Charlotte Kallaa myöten ja pesi myös Pyeongchangissa matkan olympiakultaa voittaneen maannaisensa Ragnhild Hagan.

Kilpailun odotetusti voittanut Johaug olikin ylpeä pikkuserkkunsa vedosta.

– Hän ei ole ollut monessa maailmancupin kisassa, joten se, että hän käytti mahdollisuutensa ja hiihti noin hyvin, on älyttömän hienoa, Johaug suitsutti hymyillen Aftonbladetin mukaan.

Smedås on Johaugin kanssa kotoisin samasta pienestä Dalsbygdan kylästä. 

– Olen erityisen ylpeä, kun pienellä 500 asukkaan Dalsbygdalla on kaksi hiihtäjää kymmenen parhaan joukossa maailmancupin kisassa. Se kertoo jotain kylästä, Johaug hykerteli.

Dalsbygda voi saada tulevaisuudessa lisääkin mainetta. Johaug nosti esiin, että hänen serkkunsa, 17-vuotias Gyda Westvold Hansen on yhdistetyn lupauksia. Lisäksi Norjan nuoriin kärkihiihtäjiin lukeutuva 16-vuotias Ingeborg Östgård on samasta pitäjästä.

– On siistiä, että menestymme niin hyvin, Johaug sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat