Jälleen uusi koronatapaus Euroviisuissa – edellisellä voittajalla Duncan Laurencella koronatartunta

8:18
Blind Channel edustaa Suomea Euroviisuissa – yhtyeen jäsenet kertovat matkastaan pikkukeikoilta maailmankuuluun kilpailuun

Duncan Laurence antoi positiivisen koronatuloksen tällä viikolla. 

Vuoden 2019 Euroviisujen voittajan, Alankomaiden Duncan Laurencen oli määrä esiintyä viisujen finaalissa lauantaina 22. toukokuuta. Laurencen edustajat ovat nyt vahvistaneet, että laulajalla on todettu koronavirustartunta, eikä hän näin ollen tule osallistumaan lauantain livelähetykseen. Asiasta tiedotettiin Euroviisujen virallisilla sivuilla torstaina 20. toukokuuta. Tiedotusken mukaan Laurencella on lieviä oireita. Näillä näkymin viime vuoden voittaja nähdään viisuissa lauantaina jollain vaihtoehtoisella tavalla.  

Maanantaina 17. toukokuuta Laurencen koronatestitulos oli ollut negatiivinen, jonka myötä hän oli päässyt liikkumaan viisupaikalla, jossa hän esiintyi ensimmäisessä semifinaalissa. Keskiviikkona Laurencella oli ilmennyt lieviä oireita, jonka myötä otettu pikatesti oli antanut positiivisen tuloksen koronaviruksesta. 

– Olemme kaikki tietysti pettyneitä, ensi kädessä Duncan, joka ansaitsisi päästä esiintymään livenä omalla Euroviisulavallamme vuoden 2019 voittonsa sekä Arcaden maailmanlaajuisen menestyksen jälkeen, vastaava tuottaja Sietse Bakker kommentoi tapahtunutta. 

– Emme voisi olla enemmän ylpeitä hänen avausnumerostaan ensimmäisessä semifinaalissa. Tottakai toivomme Duncanille pikaista paranemista!

Vuoden 2021 Euroviisut järjestetään erittäin tiukkojen turvatoimien alaisina. Kaikkien Euroviisualueella työskentelevien on annettava negatiivinen koronatestitulos vähintään 48 tunnin välein. Siitä lähtien, kun tapahtuma-alueen rakentaminen alkoi 6. huhtikuuta, on paikalla otettu jo 24 400 koronatestiä. Noista testeistä 16 on ollut positiivisia. Aiemmin tällä viikolla Islannin Euroviisuedustaja Daði og Gagnamagnið ilmoitti, että yhdellä yhtyeen jäsenistä on todettu koronatartunta, eivätkä he pysty esiintymään livenä toisessa semifinaalissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja