Jäikö taas lenkki väliin? Näin kuntoilet huomaamattasi

Tuntuuko, ettei liikunta mahdu elämääsi? Voit kohottaa kuntoasi ja terveyttäsi myös arjen askarten lomassa. Nappaa tästä pari hauskaa vinkkiä mukaasi.

Mikäli tunnet, ettei sinulla ole aikaa kuntoiluun ja terveytesi ylläpitoon, kokeile näitä konsteja. Voit kohentaa oloasi yllättävän pienillä reippailuilla.

1. Venyttele herättyäsi

Uuteen aamuun herättyäsi venyttele muutama minuutti. Tämän vahvistaa lihaksiasi ja verryttää niveliäsi.

2. Vaihda portaisiin

Käytä välillä portaita ainaisen hissin sijaan. Jos asut tai työskentelet hyvin korkeassa rakennuksessa, voit jäädä pois hissistä muutamaa kerrosta ennen omaa päätepysäkkiäsi, ja kävellä portaita loppumatkan.

3. Kipaise kävelylle

Käy pienellä 20 minuutin kävelyllä lounastauolla. Ota seuraksesi työkaveri, sillä seura motivoi. Palkitse itsesi kevyellä lounaalla.

4. Karista väsymys

Pidä pieni tauko töissä iltapäivällä ja ravista pois väsymys ja istumisen aiheuttama kankeus. Harjoittele syväpuhdistavaa hengitystä viisi minuuttia joka iltapäivä.

5. Parkkeeraa kauemmas

Jos liikut autolla, älä aina valitse lähintä paikkaa parkille. Joskus voisit parkkeerata kauemmas rakennuksesta, ja kävellä välimatkan.

6. Piristä kotipuuhilla

Ota tavallisista kotiaskareista liikkumisen ilo irti. Puutarhatyöt, lehtien haravoiminen, moppaus, imurointi ja koiran ulkoilutus parantavat fysiikkaasi. Piristä itseäsi puuhaillessasi musiikilla.

7. Kokoa perhe yhteen

Lisää hauskoja aktiviteetteja sunnuntaipäivien ratoksi. Anna kunkin perheenjäsenen päättää vuorollaan, mitä tekisitte. Kokeilkaa patikointia, pyöräretkiä tai vaikkapa rantakävelyitä.

Lähde: mommd.com

(MTV3)

Lue lisää

Lue myös:

    Uusimmat