Itkevä poika kysyi, pääsisikö kuollut "ateisti-isä" taivaaseen – näin paavi vastasi

Emanuele-niminen poika halusi kysyä paavi Franciscukselta jotakin tärkeää, muttei kyyneliltään kyennyt muodostamaa sanoja.

Kun italialaislapset huhtikuussa pääsivät tapaamaan paavi Franciscusta, Emanuele-niminen poika halusi kysyä jotakin tärkeää. Lapsi ei kuitenkaan kyennyt sanomaan kysymystään tarjottuun mikrofoniin, kertoo Huffington Post; sen sijaan hän alkoi nyyhkyttää.

"Jos tämä mies kykeni luomaan tällaisen lapsen, hän todella on hyvä mies"

Paavi Franciscus pyysi lasta tulemaan luokseen ja kuiskaamaan kysymyksen hänen korvaansa. Hän myös vastasi Emanuelelle niin, etteivät muut kuulleet.

Myöhemmin paavi jakoi Emanuelen luvalla keskustelun muiden lasten kanssa.

Emanuele itki vasta kuolleen isänsä vuoksi. Hän oli kertonut paaville isänsä olevan ateisti ja halunnut tietää, pääsisikö isä silti "taivaaseen".

– Pojalla, joka peri isänsä voiman, oli myös rohkeutta itkeä meidän kaikkien edessä. Jos tämä mies kykeni luomaan tällaisen lapsen, hän todella on hyvä mies, paavi Franciscus kuvaili.

– Tällä miehellä ei ollut uskon lahjaa, hän ei ollut uskovainen. Mutta hän antoi kastaa lapsensa. Hänellä oli hyvä sydän.

Paavin mukaan jumalallakin on "isän sydän"

Paavin mukaan jumalallakin on "isän sydän"; hän kysyi yleisössä olevilta lapsilta, uskoivatko he, että jumala hylkäisi Emanuelen isän. Lapset vastasivat "ei".

– Siinä, Emanuele, on vastaus, paavi totesi.

Myös aiemmissa puheissaan paavi Franciscus on vihjannut, että myös ateistit voivat tehdä hyvää maailmassa, ja että he eivät kenties joudukaan ”kadotukseen”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja