Istutko koko päivän työpöydän edessä? Muista nämä 4 venytystä!

Yhä useammat viettävät kokonaisen työpäivän tietokoneen ja työpöydän äärellä. Muutamalla venytyksellä voit kuitenkin heittää hyvästit jäykälle hartialle ja selkäkivuille.

Istuminen pöydän ääressä aiheuttaa kireyttä erityisesti selässä, hartioissa ja lantiossa. Katso muutamat liikkeet, joita kannattaa tehdä työpäivän jälkeen tai jo sen aikana.

Niska

Seiso leveähkössä haara-asennossa ja laskeudu alaspäin venyttävään asentoon. Laita kuitenkin kädet niskan taakse ja anna venytyksen tuntua.

Yläselkä ja kädet

Istahda lattialle ja pidä selkä suorassa. Nosta kädet ensiksi ylös ja laske sitten oikea käsi alas ja yhdistä se alakautta vasempaan käteesi niin, että kämmenet koskettavat toisiaan. Anna liikkeen venyttää yläselkääsi ja käsiäsi tarpeeksi kauan ja toista sitten liike vielä toisella puolella.

Niska, selkä ja olkapäät

Mene kontallesi. Käännä kämmenet niin, että sormenpäät osoittavat polviin. Hengitä ulos, nosta katse kattoon. Hengitä sitten sisään, laske katse polviisi ja rullaa selkä ihanan venyttävään asentoon. Rullaa selkää hengityksen mukaan ylös ja alas. Tämä liike venyttää niskaa, selkää ja olkapäitä.

Selkä ja lantio

Mene kontallesi ja ota askel eteen ja venytä toinen jalka taakse pitkin pituuttaan. Nosta kädet suoristettuna ylös ja vie niitä hiukan taaksepäin, jotta saat selkään kivan pienen venytyksen. Tee liike myös toiselle jalalle. Tämä liike venyttää selkää ja lantioseutua.

Lue myös:

    Uusimmat