Isokallio: Venäläiset eivät halua länsimaista demokratiaa

Kokemuksella: Kalle Isokallio 17:28

Kolumnisti ja kirjailija Kalle Isokallio vieraili Slush-tapahtumassa järjestetyssä Studio55.fi-lähetyksessä. Isokallion mielestä suomalaisten pitäisi hyväksyä, että venäläiset pitävät omaa poliittista järjestelmäänsä parhaana.

Kolumnisti ja kirjailija Kalle Isokallio sanoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putinin puheet, sekä Venäjän ja Ukrainan tilanne ylikorostuvat suomalaisessa mediassa.

Hän kehottaa aiheesta kiinnostuneita tutustumaan Venäjän ja Neuvostoliiton historiaan, jossa vallitsee macho-keskeinen kulttuuri, ja ainoastaan voimakkaat johtajat ovat menestyneet. Kulttuurin ollessa toisenlainen kaikista asioista puhutaan eri tavalla kuin esimerkiksi Suomessa.

– On sellainen käsitys, että venäläiset, suurena kansana, haluaisivat länsimaista demokratiaa. He eivät halua sitä. He pitävät sitä moraalittomana ja dekadenttina, eivät he halua sitä. Omasta mielestään heillä on parempi järjestelmä.

Isokallion mielestä venäläisten poliittista järjestelmää ei pitäisi pyrkiä muuttamaan. Pitäisi hyväksyä, että venäläisillä on mielestään parempi ja heille sopiva järjestelmä.

Ukrainan tilannetta Isokallio pitää haastavana, koska Itä- ja Länsi-Ukrainassa on paljon ryhmittymiä, jotka taistelevat keskenään. Ukraina ei ole kenenkään hallussa.

– Sen ratkaisun (Ukrainan tilanteeseen) pystyy tekemään Venäjä ja USA keskenään, ei kukaan muu.

Isokallio toteaa myös, että suomalainen journalismi on hampaatonta ja viestimissä päästetään kaikki läpi. Hän sanoo, että tämän takana voi olla hallitus, joka antaa jatkuvasti lausuntoja, joiden takana ei ole tekoja. Isokallio toivoisi päätöksentekoon myös analyysia, jossa mietittäisiin mitä päätöksestä seuraa.

– Me ollaan aika usein viime aikoina tehty niin, että poliittinen päätös tehdään ja sitten tulee ohhoh-vaihe, koska sitten ymmärretään mitä tapahtui.

Mitä mieltä Kalle Isokallio on yrittäjyydestä Suomessa? Entä tuloeroista? Katso lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat