Isä löi 7-vuotiasta kauhalla päähän ja viskasi Playstationin alakertaan – lähiomainen säntäsi apuun hyytävän viestin nähtyään: “Kohta läski tummuu”

2:10
Videolla kerrotaan Saijasta, joka vastaa työkseen perheväkivaltaa kokevien auttavaan puhelimeen

Lohjalainen isä on tuomittu sakkorangaistukseen 7-vuotiaan poikansa pahoinpitelyistä. Lapsi sijoitettiin myöhemmin asumaan lähisukulaisen luokse.

34-vuotias mies oli pahoinpidellyt lastaan kahtena eri ajanjaksona kesällä 2018 ja helmikuussa 2019. Ensimmäisellä kerralla humalainen isä oli lyönyt lasta ruokakauhalla päähän. Paikalla keittiössä olivat olleet myös pojan äiti ja kaksi sisarta. Isällä ei sanojensa mukaan ollut muistikuvia tapahtuneesta.

Hän kertoi mahdollisesti kopauttaneensa poikaa päähän muovisella kauhalla roskien vientiä koskevaa “sanomaansa tehostakseen”. Isän mielestä tällaisesta menettelystä ei kuitenkaan olisi voinut aiheutua kipua lapselle. 

Lapsi kertoi, että hänelle oli tullut patti päähän. Tekovälineeksi poika kuvaili kauhaa, jolla “otetaan makaronia”.

Riita ruokailutilasta

Toisella kerralla väkivaltaa edelsi tilanne, jossa poika oli halunnut syödä pizzaa ruokailusääntöjen vastaisesti kodin yläkerrassa alakerran sijaan. Isä yritti saada pojan takaisin alakertaan.

Syytteen mukaan isän katsottiin lyöneen lasta puhelimella naamalan ja raahanneen kaatunutta poikaa pitkin lattiaa. Kun lapsi nousi, isä otti niskasta kiinni löi pään seinään. Isosisko oli sanojensa mukaan nähnyt, miten jälleen humalassa ollut isä oli lyönyt veljeä voimakkaasti sivusta päin kädellä, jossa hän piteli myös puhelintaan.

Kun poika oli kaatunut lattialle, isä oli raahannut poikaa noin metrin matkan.

Näin rajusta väkivallasta ei lopulta ollut näyttöä.

Kovaääniseksi riidaksi kärjistyneessä tilanteessa isä oli myös heittänyt Playstation-pelikonsolin kodin yläkerrasta alakertaan. Naapurissa asuva perheen lähiomainen oli kuullut tilanteesta, ja hakenut lapset yöksi kotiinsa. Hän oli nähnyt, kuinka isä oli kirjoittanut Facebookin päivityksen “Kohta läski tuummuu” ja tullut hätiin.

Paikalle saapuivat myös poliisit. Isä myönsi ylireagoineensa, mutta hänen mielestään poliiseja ei olisi tarvittu. 

Parin tonnin sakot

Isä myönsi lyöneensä poikaa kauhalla ja syyllistyneensä korkeintaan lievään pahoinpitelyyn. Oikeus katsoi kyseessä olleen pahoinpitely. Toisella kerralla hän oli sanojensa mukaan ainoastaan tarttunut poikaa ranteesta ja mahdollisesti niskasta, eikä tehnyt lapselle ruumiillista väkivaltaa.

Poika ei myöskään kuulemisissa ollut kertonut muuta, kuin että “isä otti niskasta kiinni”.

Näyttöä muunlaisesta teonkuvauksesta ei oikeuden mukaan ollut, koska lapsi ei ollut itse muusta kertonut, ja vihamielisesti isäänsä suhtautunut sisko saattoi liioitella tapahtumia. Oikeus katsoi isän syyllistyneen lievään pahoinpitelyyn.

Poika sijoitettiin myöhemmin asumaan lähiomaisen luokse. Lähipiiristä oli isän mukaan tehty hänestä useita perättömiä lastensuojeluilmoituksia.

Mies tuomittiin 35 päiväsakkoon, jotka hänen tuloillaan tekivät 1 680 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan pojalleen 400 euroa korvauksia kivusta ja särystä sekä 80 euron rikosuhrimaksu. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa korkeampaan oikeusasteeseen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja