IS: Rainbow-tuote vei kolme sairaalaan – ostajat kaivettiin korttitietojen avulla

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira antoi poikkeusluvan SOK:lle selvittää mahdollisesti myrkkysiemeniä sisältäneen tuotteen ostajat S-ryhmän kassajärjestelmän sekä asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin tietojen avulla, uutisoi IS.

Rainbown Ruokaisat pannukasvikset –pakastetta on vedetty takaisin markkinoilta, sillä tuote-erät saattavat sisältää sinne kuulumattomia datura-rikkakasvin eli hulluruohon siemenkotia. Siemenkodat ovat pitkiä, usean sentin mittaisia ja niissä on hentoja piikkejä päällä, kertoo IS.

Vaikka siemenkodan erottaa hyvin muista ainesosista, on S-ryhmän tietoon tullut kolme tapausta, joissa kuluttajalle on aiheutunut sairaalahoitoa vaativia oireita. Eviran myrkytyskeskuksella on tietoa viidestä tapauksesta, joissa oireet mahdollisesti sopivat hulluruohon myrkkysiementen aiheuttamiksi.

Rainbow Ruokaisat Pannukasvikset on belgialaisen Dujardin Foodsin valmiste, ja SOK:n mukaan on todennäköistä, että datura-rikkakasvi on päätynyt tuotteeseen espanjalaisten romano-papujen mukana jonkin valmistajan sopimusviljelijän pellolta tai peltolohkolta.

– Olen erittäin pahoillani tuotevirheestä aiheutuneista ongelmista ja sairastapauksista. Teemme kaikkemme, että vastaavaa ei tulevaisuudessa pääse tapahtumaan, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen SOK Päivittäistavarakaupan ketjuohjauksesta kertoo tiedotteessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja