Mainos

IS: Auer lopetti lastensa terapian

Anneli Auerin lapsille tarjottiin terapiaa vuonna 2006 isänsä kuoleman jälkeen kriisistä selviämiseksi. Anneli Auer keskeytti terapiaistunnot kuitenkin nopeasti, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Eilen rankkojen seksuaalirikosepäilyjen takia vangitulta helsinkiläiseltä taksiyrittäjämieheltä kysyttiin kaksi vuotta sitten kuulusteluissa terapian keskeyttämisestä.

– Hän on kertonut minulle, ettei oman katsomuksensa mukaan esimerkiksi psykologeista ole mitään hyötyä lapsille eikä hänelle itselleen. Annu on sanonut, ettei hän koe sitä tarpeelliseksi, Aueria tapaillut mies kertoi kuulustelussa.

Auer oli miehen mukaan sanonut terapiakäynneistä olevan lapsille enemmän haittaa kuin hyötyä.

Syyttäjän korkeimpaan oikeuteen jättäneessä valituslupahakemuksessa esitetään, että Auer olisi Jukka S. Lahden murhan jälkeen painostanut lapsia vaikenemaan.

Psykiatrit ratkaisevat?

Iltalehti kirjoittaa viikonlopun lehdessään, että oikeuspsykiatristen tutkimusten tuloksilla tulee olemaan suuri merkitys uusien rikosepäilyjen ratkaisemisessa.

Anneli Auer vangittiin eilen entisen seurustelukumppaninsa kanssa epäiltynä törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Mahdollisten uhrien henkilöllisyyttä ei ole vahvistettu.

Rikosten uhreiksi mahdollisesti joutuneet lapset tutkitaan muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen kestävien tutkimusten aikana. Lapsia haastattelevat ja tarkkailevat lastenpsykiatrista, psykologista ja usein sosiaalityöntekijästä muodostuva asiantuntijaryhmä.

– Asiantuntijoiden lausunnoille annetaan yleensä oikeudessa suuri painoarvo, koska ne ovat ainoita tapoja todistaa tapahtunut hyväksikäyttö. Tavallisilla poliisimenetelmillä hyväksikäyttöä on hyvin vaikea näyttää toteen, sanoo rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen lehdelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.