Mainos

Kommentti: Auerin tapaus — ketä uskoa?

MTV3 Uutisten rikostoimitus on seurannut tiiviisti Anneli Auerin ympärillä tapahtuneita käänteitä. Anneli Auer antoi muun muassa ensimmäisen TV-haastattelunsa 45 minuuttia –ohjelmalle, joka esitettiin viikko sitten.

Kun edellinen käänne, syyttäjän pyytämä lisätutkinta ja siihen liittynyt kotietsintä tuli ilmi, Auer kertoi, että hänen nuorimmat lapsensa ovat kehitelleet tarinoita kuulemistaan tiedonsirpaleista ja mielikuvituksestaan, joita syyttäjä pyrkii nyt hyödyntämään.

Auer kertoi, että perheen esikoisen kertomus kumoaisi nuorempien tarinat, mutta esikoisen kuulusteluista oli sillä hetkellä luovuttu. Vaasan hovioikeus antoi vapauttavassa tuomiossaan painoarvoa perheen esikoisen kertomukselle ulkopuolisesta tekijästä Ulvilan murhatalossa jouluna 2006.

Syyttäjä on pyrkinyt nyt näiden nuorempien lasten kertomusten turvin saamaan valituslupaa korkeimmasta oikeudesta, sillä ne ovat syyttäjän mielestä ristiriidassa hovioikeuden perustelujen kanssa.

Valituslupahakemuksessa syyttäjä vihjaa, että lasten kertomukset ovat aiheuttaneet lukuisia uusia tutkintatoimenpiteitä, joiden tuloksista ei ole kaikilta osin vielä tietoa. Nyt on.

Tänään Anneli Auer vangittiin todennäköisin syin epäiltynä useista seksuaali- ja väkivaltarikoksista.

Eilen julkaistussa Apu-lehdessä Auer sanoo, että lastenpsykiatrian asiantuntijoiden mukaan lapset saattavat ryhtyä kehittelemään syytöksiä omista vanhemmistaan siinä vaiheessa, kun pitäisi palata takaisin kotiin. Auerin sanoo lehdelle, että saatetaan kertoa yllättäen esimerkiksi insestistä.

Anneli Auerin ja vuonna 2006 murhatun Jukka S. Lahden lapset ovat olleet sijoitettuina noin kaksi vuotta. Tällä hetkellä vanhin lapsi on perhekodissa, nuorimmat on sijoitettu perheisiin.

Tänään vanhimman lapsen oikeudenkäyntiavustajaa kuultiin vangitsemisoikeudenkäynnissä todistajana, koska lasten kertomukset ovat niin erilaisia. Samassa vyyhdissä vangittiin maanantaina helsinkiläinen taksiyrittäjä. Hänen kertomukset ovat nyt avainasemassa tässä jutussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.