Irtisanoutuuko Daniel Ricciardo Red Bullilta? – "Tunteet kovilla kierroksilla"

Daniel Ricciardo täräytti, ettei halua ajaa Red Bullilla kauden päätöskisoissa jouduttuaan Meksikossa keskeyttämään teknisen vian takia. Red Bullin tallipomo Christian Horner totesi uhkauksesta, että Ricciardon tunteet olivat ylikierroksilla.

Ricciardo oli startannut kisaan paalupaikalta. Hän olisi taistellut ainakin kakkossijasta, mutta tekniikka petti hänen Red Bull-Renault -ajoneuvostaan jälleen kerran.

Mediahaastatteluissa Ricciardo ei saanut enää hillittyä itseään. Hänen sopimuksensa Red Bullin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen ja Ricciardo uhkasikin jättää Brasilian ja Abu Dhabin kisat väliin.

– En näe perusteita, että ajaisin vielä kaksi seuraavaa kisaa. En ole taikauskoinen, tai mitään sellaista p**kaa, mutta auto on kirottu, Ricciardo tilitti.


Ricciardo on valmis päästämään ensi kauden korvaajansa Pierre Gaslyn Red Bullin rattiin jo Brasiliassa.

– Tällaista tapahtuu sunnuntaisin. En tiedä, mutta auto on… Annetaan Gaslyn ajaa sillä. Minulle riittää.

Red Bull-pomo Hornerin mukaan ongelmaa pitää tutkia perusteellisemmin, mutta alustavasta syystä on jo selvyyttä.

– Vaikuttaisi kytkimeltä, ja siltä että vika oli samanlainen kuin Maxin autossa oli perjantaina. Datan perusteella reistailu alkoi kuudennella kierroksella.

Horner ymmärtää, ettei Ricciardo kyennyt haastatteluissa hillitsemään itseään.

– Hänellä oli äärimmäisen turhauttava iltapäivä. Voitte ymmärtää, että hänen tunteensa olivat kovilla kierroksilla. Se ottaa päähän, ei pelkästään hänellä itsellään, vaan koko tiimissä, koska meille oli tarjolla kaksoisvoitto.

Horner vakuuttelee, että Ricciardo tulee ajamaan Red Bullilla vielä kaksi kilpailua.

– Hänen turhautumisensa ymmärtää hyvin ja toivon tämän mustan pilven väistyvän hänen yltään viimeisessä kahdessa kisassa.

Ricciardo kilpailee ensi kaudella Renaultilla. Hän on tehnyt Renaultin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. 



Lue myös:

    Uusimmat