Irlantilaismies keräsi rahaa hyväntekeväisyyteen "penisjuoksujen" avulla

Syöpä yleistyy tulevaisuudessa –  jopa joka kolmas saattaa sairastua 2:42
KATSO MYÖS: Syöpä yleistyy tulevaisuudessa – jopa joka kolmas suomalainen saattaa sairastua.

Shane Moore lisäsi tietoisuutta syövistä "juoksemalla peniksiä".

Irlantilaismies keksi ovelan tavan kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen. Dublinissa asuva Shane Moore käytti aikaansa juoksemalla peniksenmuotoisia reittejä, kertoo Ladbible.

Lisäsi tietoisuutta syövistä "juoksemalla peniksiä"

Shane keräsi marraskuun 2021 aikana noin 2000 dollaria, noin 1700 euroa, kun miehen penisreitit levisivät netissä. Samalla hän lisäsi tietoisuutta eturauhas- ja kivessyövistä sekä miesten mielenterveydestä. Shane sai idean tempaukseensa pyöräiltyään peniksenmallisen reitin.

– Maaliskuussa pyöräilin penisreitin vain huvikseni, hän selitti Dublin Livelle.

Idea ei toki ole uusi; Instagramista löytyy penisreiteille muitakin tilejä. Myös suomalaispariskunta Kajaanista keksi juosta taidereittejä kuntosovelluksen avulla jo 2018:

Kajaanilainen pariskunta piirtää taideteoksia kuntoilusovelluksella 0:33

"Ajattelin, että tässä on kiinnostava ja huomiota herättävä tapa lisätä tietoisuutta"

Shanen käyttämässä urheilusovelluksessa reitit voi piirtää esiin. Koska Shane ei omien sanojensa mukaan kykene kasvattamaan Movember-viiksiä, hän päätyikin paitsi juoksemaan, myös uimaan ja pyöräilemään pippeleitä. Marraskuisella Movember-kampanjalla on tapana lisätä tietoisuutta miesten terveysongelmista.

Yksi Shanen reiteistä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Yksi Shanen reiteistä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

– Tämä tietenkin liittyy miesten terveysongelmiin, kuten kivessyöpään. Ajattelin, että tässä on kiinnostava ja huomiota herättävä tapa lisätä tietoisuutta vakavasta asiasta, Shane sanoo.

– Olen itsekin kamppaillut mielenterveysongelmien kanssa ja halusin auttaa ei-niin-vakavalla tavalla ihmisiä, jotka ehkä kaipaavat apua.

Lue myös:

    Uusimmat