Influenssan oire, josta sinäkään et ehkä ole kuullut – tuli sairastuneen pojan äidille yllätyksenä: "Ei muita oireita"

Äiti kirjoitti Facebook-varoituksen muille vanhemmille saatuaan tietää influenssan yllättävästä oireesta, ihottumasta.

Brodi Willard on sairaanhoitaja, mutta myös pienen pojan äiti. Willard kirjoitti viime kuussa varoituksen muille vanhemmille huomattuaan pojallaan oireen, joka paljastui lopulta influenssan aiheuttamaksi.

"Vastaanotolle oli tullut kaksi lasta samoilla oireilla"

Facebook-päivityksessään Willard selitti, että myös tavallisen näköinen ihottuma voi olla influenssan oire.

– Poikani tuli kotiin koulusta ihottumaisena. Aina kun hän raapi, lisää ilmestyi. Kokeilimme vaihtaa hänen vaatteitaan ja laittaa hänet kylpyyn, mutta mikään ei auttanut. Soitin hänen lääkärilleen. Sieltä kerrottiin, että sinä päivänä vastaanotolle oli tullut jo kaksi lasta samoilla oireilla, Willard kirjoittaa.

Naisen mukaan ihottumaiset lapset oli testattu, ja oli paljastunut, että heillä oli influenssa. Willard vei poikansakin testeihin, joista kävi ilmi, että myös tällä oli influenssa B.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hänellä ei ole ollut muita oireita. Ei kuumetta, ei yskää, ei vuotavaa nenää. Hänellä on vain ihottuma, Willard toteaa ja kehottaa soittamaan lääkärille, jos lapselle ilmestyy ihottumaa.

– En ollut koskaan kuullut tästä oireesta, mutta selvästikin se on jotain sellaista, jota pitäisi pitää silmällä.

Willardin päivitystä on jaettu jo yli 270 000 kertaa. Päivitystä on myös kommentoitu tuhansia kertoja. Myös muut kertoivat itsensä tai lapsensa kärsineen ihottumasta influenssan oireina. Kaikki tosin eivät olleet osanneet yhdistää näitä kahta toisiinsa.

Joillain potilailla ihottuma ollut oire

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL:n, mukaan Yhdysvaltojen tautikeskus (CDC) tiedotti jo maaliskuussa 2015, että joillakin influenssa B-infektion sairastaneilla potilailla oli esiintynyt tuhkarokon kaltaista ihottumaa. Vastaavaa raportoivat myös kanadalaiset tutkijat.

THL:n mukaan ihottuma on kuitenkin epätyypillinen oire erityisesti B-viruksen aiheuttamassa influenssassa.

THL suosittelee ottamaan rokotteen, sillä se on paras suoja influenssaa vastaan.

Myös Suomessa influenssa jyllää. Milloin flunssaoireiden takia pitää lähteä lääkäriin? Miten erottaa influenssan ja flunssan? Onko rokotteesta todella enää mitään hyötyä? THL:n ylilääkäri vieraili keskiviikkoaamuna 21.2. Huomenta Suomessa:

6:40

Lähteet: PopSugar, THL

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja