Ilves vei Liiga-kauden ensimmäisen Tampereen taiston – tappioputki katkesi yli 10 000 katsojan edessä

Voi yhden kerran! Ilveksen kapteeni Friman ohjaa kiekon omiin Tapparaa vastaan 1:08
Tämä Niklas Frimanin epäonnekas sijoittuminen tasoitti ottelun Tapparalle toisen erän alussa 2–2:een

Tappara ja Ilves kohtasivat torstai-iltana Liiga-kauden ensimmäisessä Tampereen paikallisväännössä. Yleisöä hallissa oli yli 10 000. Ilves katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa 5–3-voitolla.

Avauserässä Ilves iski kahdesti. Matias Mäntykivi vei ensin vieraana pelanneet keltavihreät 1–0-johtoon ylivoimalla 10 minuutin pelin jälkeen. Tapparan Otto Leskinen tasasi puntit niin ikään miesylivoimalla alle kaksi minuuttia myöhemmin.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin Ilves-komennossa. Joona Ikonen osui 2–1-johtomaalin merkiksi ajassa 19:27.

Toinen erä alkoi tappioputkeaan poikki sahanneelta Ilvekseltä epäonnisesti, kun Nick Halloranin heitto osui kapteeni Niklas Frimania jalkaan ja kiekko livahti maalin. Ottelu tässä vaiheessa tasan 2–2, kun toinen erä oli vasta kahden minuutin ikäinen.

Katso Frimanin epäonnekas tilanne pääkuvan videolta!

Ilves otti ottelussa etumatkan kuitenkin toisellekin paussille. Simon Stransky kuittasi omat maalit, hänen pyörähdyksensä livahti niin ikään Tappara-puolustuksesta maaliin hieman ennen ottelun puoliväliä.

Omat maalit tasan! Ilveskin onnistuu vastustajan jalkojen kautta maalinteossa 1:08
Tällä Simon Stranskyn 3–2-osumalla Ilves varmisti taukojohdon toiselle eräpaussille.

Päätöserässä Ilves riipaisi jo kahden maalin karkuun. Oula Palve nautiskeli vaihteeksi itse tarjoilusta, kun Jani Nyman nakkasi kiekon maalin kulmalle. Palve laittoi kauden toisen osumansa sisään.

Ou la la! Ilveksen ykkösniekka iskee hyvästä tarjoilusta karkumatkan 4–2:een 1:19
Oula Palve tinttasi Ilvekselle 4–2-maalin kolmannen erän alkuun

Anton Levtchi onnistui maalinteossa vielä 15 sekuntia ennen loppusummeria, mutta Tappara ei enää "ihmettä" viimeisen aloituksen jälkeen tehnyt. Ilves nippasi Petr Kodytekin toimesta välittömästi kiekon tyhjään maaliin ja loppulukemat 5–3:een.

Tapparalle vasta kauden ensimmäinen tappio kuudennessa ottelussa. Ilves katkaisi kolmen ottelun tappioputken. Tupsukorvilla on kasassa kahdeksasta ottelusta neljä voittoa, Tapparalla nyt kuudesta viisi.

Hallitseva Suomen mestari jatkaa sarjan kärjessä 14 sarjapisteen turvin, Ilves toisena kaksi ottelua enemmän pelanneena 13 pisteessä.