Tappara kiinnostunut Petri Kontiolasta – urheilupomolta paljonpuhuva vastaus mahdollisista neuvotteluista

"Oikea herkkupala tulossa" - uudistuneet Tappara ja Ilves kohtaavat SM-liigan jättiottelussa 6:55
"Oikea herkkupala tulossa" - uudistuneet Tappara ja Ilves kohtaavat SM-liigan jättiottelussa

Jääkiekon SM-liigakauden terävästi aloittanut Tappara hakee erityisesti yhdelle pelipaikalle edelleen vahvistusta. Yksi Liigassa tuhoisaa jälkeä tehnyt sentteri on väläytellyt mahdollisuutta palata kaukaloon. Tapparan urheilutoimenjohtaja Antti Tuomenoksa myöntää MTV Urheilulle, että kokeneen Petri Kontiolan palvelukset voivat hyvinkin tulla kysymykseen.

Tapparan ykkössentterinä pelaa tällä hetkellä Otto Somppi, joka on aiempina vuosina pelannut huomattavasti maltillisemmassa roolissa Rauman Lukossa. Nuori Oiva Keskinen on toinen ennakkoon isommalla tontilla operoiva keskikaistan keisari. Tuomenoksa huomauttaa, että lisää mietittävää sentteripakettiin tuo Carter Camperin kotiutuminen paremminkin laitahyökkääjäksi.

– Hektistä on välillä loukkaantumisten kanssa. Anturat pitää olla pystyssä, Tuomenoksa kommentoi sentterikartoittelua.

– Pitää muistaa, että kausi on nuori vielä. Oiva Keskinen ja Otto Somppi ovat ottaneet isoja steppejä. Keskikaista on se, mitä me katsotaan koko ajan, hän jatkaa.

Tappara kävi kaupoilla hiljattain, kun kovaotteinen puolustaja Luke Witkowski saapui takalinjoille. Witkowski pelaa tänään torstaina ensimmäisen ottelunsa, hän on kakkosparissa Otto Leskisen parina.

Tuomenoksan mukaan joukkueen rakentamisen ja vahvistamisen tiimoilta vuoropuhelu Rikard Grönborgin kanssa on toiminut erittäin hyvin. Ruotsalainen tietää tasan tarkkaan mitä haluaa ja on jakanut näkemystään estoitta.

–Yleensä on vedetty samaan suuntaan ajatusten tasolla. Kaikkiaan hyvin rakentavaa yhteistyötä. Hän on hyvin määrätietoinen, mutta ei hän päätöksiä tee, ne tehdään yhdessä. 

Keskushyökkääjäpulaan voisi olla tarjolla paluumuuttaja. VIime kaudella uransa seremoniallisesti paketoinut Petri Kontiola kertoi MTV Urheilulle loppukesästä, että lopettamispäätös on alkanut mietityttämään. Sittemmin Kontiola on eri yhteyksissä todennut samaan sävyyn useammankin kerran. 

Antti Tuomenoksan mukaan Tapparassa läpimurtonsa 2000-luvulla tehneen Kontiolan palvelukset voivat tulla hyvinkin kysymykseen, mikäli comeback tapahtuu, ja tilanne on Tapparalle ajankohtainen.

– Meitä kiinnostaa yleisesti ottaen oikeanlaiset pelaajat. Jos Petrillä on oikea motivaatio, niin totta kai Tappara on kiinnostunut hänestä. 

Onko Kontiolan kanssa käyty minkäänlaista keskustelua Tapparaan palaamisesta?

– noh, hän on tamperelainen, Tuomenoksa toteaa leveä hymy kasvoillaan. 

Lue myös:

    Uusimmat