Ilves kesytti Pelicansin – tämä epäonninen lörpsähdys ratkaisi SM-liigan kärkitaiston

Kohupuolustaja Ben Blood tekee epäonnisesti oman maalin

Tampereen Ilves palasi voittojen tielle jämäkällä kotiesityksellä. Pelicans kaatui puhtaasti 2–0. Joukkueiden ero sarjataulukon kärkipäässä kapenee.

Maaliton avauserä oli Ilveksen hallintaa. Kotijoukkue oli ravistellut eilisen TPS-tappion piimät jaloistaan onnistuneesti. Pelicans puolestaan voitti eilen runsasmaalisessa taistossa kotonaan Ässät.

Avausmaalia saatiin odottaa aina toisen erän kuudennelle minuutille asti. Henrik Haapalan löysähkö heitto siniviivan tuntumasta upposi Pelicans-puolustaja Ben Bloodin käden kautta ohi Patrik Bartosakin. Näytti siltä, että puolustajan huitaisu vaikutti Ilveksen kannalta erittäin myönteisesti kiekon päätymiseen verkkoon.

Voit katsoa Bloodin epäonnisen oman maalin pääkuvan videolta.

Päätöserässä Ilves ei päästänyt Pelicansia mukaan voittotaisteluun. Tshekkipakki Dominik Masin hyödynsi lahtelaisten puolustusalueen sekoilun ajassa 44:27 ja iski näyttävän kunniakujan päätteeksi lukemiksi 2–0. Osuma oli puolustajalle kauden neljäs.

Dominik Masin iski näyttävän osuman.

Liigan maalipörssiä dominoiva Joona Ikonen pääsi kokeilemaan rankkarista kauden kahdeksattatoista osumaansa pari minuuttia myöhemmin. Bartosak kuitenkin torjui yrityksen.

Marek Langhamer torjui Ilveksen maalilla kauden neljännen nollapelinsä.

Ilves raahautui kolmen pisteen päähän sarjakakkosena jatkavasta Pelicansista. SM-liigan kärjessä on Rauman Lukko 65 pisteessä. Pelicansilla pojoja on 62 ja Ilveksellä 59.