Ilmastonmuutos vaatii suomalaisilta sopeutumista – vaikutukset huolettavat: "Välillä sitä menee laput silmillä ja haluaa unohtaa koko asian"

6:20
Katso video: Tällaista sopeutumista ilmastonmuutos vaatii suomalaisilta.

Ilmastonmuutos vaatii nyt ja tulevaisuudessa Suomelta muutakin kuin päästövähennyksiä. Ilmastopaneelin tuoreen raportin mukaan meidän on sopeuduttava ilmastonmuutoksen vaikutuksiin hyvinkin konkreettisesti.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja mtv.fi.

Ilmastonmuutos aiheuttaa erilaisia ongelmia riippuen siitä, missä päin Suomea ollaan. Esimerkiksi Itä-Suomessa lisääntyvät myrskyt ja roudan väheneminen aiheuttavat isoja ongelmia metsätaloudelle. Lapissa puolestaan lumiolosuhteet voivat muuttua merkittävästi ja keväisiä tulvia voi tulla aiempaa useammin.

MTV Uutiset Live kysyi ihmisiltä, huolettaako heitä ilmastonmuutos.

– Huolestuttaa älyttömän paljon. Välillä sitä menee laput silmillä ja haluaa unohtaa koko asian, mutta kyllä meidän kaikkien velvollisuus on tehdä parhaamme arjessa sen ehkäisemiseksi ja tukea organisaatioita, jotka tekevät työtä sen eteen, sanoi helsinkiläinen Maria Nyman.

Nymanin mukaan päättäjät tekevät parhaansa tällä hetkellä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Myös Helsingissä asuva Bengt Lagerström on huolissaan ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

– Huomaa, miten kaikki muuttuu maailmassa ja ilmastossa, niin se huolestuttaa kyllä. Päättäjät eivät mielestäni tee tarpeeksi sen pysäyttämiseksi, Lagerström kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja