IL: Vallilan taposta epäilty poika saattoi ollakin yli 14-vuotias – vältti iän vuoksi tapposyytteet

Poliisin esitutkintamateriaali Vallilan veriteosta julki: Uhrin vaatteissa lukuisia puukonjälkiä, syytetyt piileksivät katolla ja peittelivät jälkiään 1:05
Poliisin kuvat Vallilan veriteosta julki: Uhrin vaatteissa lukuisia puukonjälkiä, syytetyt piileksivät katolla ja peittelivät jälkiään

Vallilan tapoon osallistumisesta epäilty, mutta nuoren ikänsä vuoksi rikosoikeudellisen vastuun välttänyttä poikaa uskotaankin nyt reippaasti yli 15-vuotiaaksi, kertoo Iltalehti.

Lehden tietojen mukaan poikaa oli vaadittu uusien tietojen nojalla vangittavaksi, mutta oikeus hyväksynyt vangitsemisvaatimusta.

Tapaus tuli lehden mukaan ilmi, kun poika otettiin kiinni toisella paikkakunnalla. Siellä poliisit olivat lehden mukaan alkaneet epäillä pojan ilmoitettua ikää, jonka johdosta hänen ikänsä selvitettiin oikeuslääketieteellisessä ikäarviotutkimuksessa. Siellä todettiin, että poika olisi ilmoitettua vanhempi.

Poika vältti tappoasiassa rikosoikeudellisen vastuun, sillä hän oli viranomaisten tietojen mukaan täyttänyt 15 vuotta vasta muutama päivä teon jälkeen. Jos oikeus katsoo tutkimusten mukaisesti pojan olleen ilmoitettua vanhempi, voi hän joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen henkirikoksesta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 16-vuotiaan päätekijän 9 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen nuorena henkilönä tehdyistä taposta, törkeästä ryöstöstä ja aiemmin tapahtuneesta ryöstöstä. Toinen Vallilan syytetyistä 16-vuotiasta tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä avunannosta tappoon sekä törkeästä ryöstöstä 4 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat